lördag 16 februari 2013

Vecka 7

Då var det dags för sportlov!

Under veckans två första dagar var det Virpi tillsammans med Axel som fick ta hand om Blåvalarna. Det är roligt att höra att det mesta fungerar som det ska även när jag (the Big-Blue-whale) är på skolning.

Eleverna har under de två senaste veckorna jobbat en hel del med klockan. Vi har jobbat med matematikboken, olika arbetsblad och suttit och diskuterat och funderat. Ibland känns klockan mycket svår att förstå sig på. Det är viktigt att man även hemma målmedvetet funderar tillsammans med barnen vad klockan är. En glad Blåval visade mig en klocka som han hade fått och berättade att nu kan öva på vad klockan är hela tiden. 

Det känns som denna vecka varit lite speciell. Förutom att många varit sjuka och känt sig lite trötta har schemat innehållit många "speciella" händelser.

På onsdagen hade vi tandskola. Blåvalarna fick mer kunskap om hur man skall ta hand om sina tänder. Dessutom fick Blåvalarna hjälpa en vilsen "superhjälte" som inte hade förstått det här med tandvård. Ett roligt och uppskattat besök!

Under onsdagen fick vi även uppleva en musikteater.  När vi utvärderade föreställningen "Krokodilfiolen", gav de flesta Blåvalar ett mycket högt betyg. Berättelsen om Mamadous ungdomsminnen fick publiken att skratta, att trumma och att försöka förstå hur andra barn kan ha det ute i världen. Och det häftigaste: man fick även pröva på att spela på mycket exotiska instrument, bl.a. Riti ,som är byggt av krokodilskin, hästtagel och en kelabass.

På torsdagen hade hela skolan en gemensam morgonsamling. Det var ju Alla hjärtans dag! Skolans elever fick tillsammans göra ett konstverk, alla hade gjort ett hjärta med sitt namn på, som man sedan limmade på ett vitt stort papper. Konsverket finns att beskådas i matsalen.

Nu är det dags för Blåvalarna att få ett välförtjänt sportlov!

Tandskola.
Dags att hjälpa "superman".
Man kan ju inte borsta tänderna med en toaborste...

Ett häftigt instrument.
"Krokodilfiolen"
Gemensam stund med Delfinerna.
"Hjärt-projekt"

Hoppas alla hade en trevlig Alla hjärtans dag!

Alla bloggläsare önskas en skön helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar