fredag 12 april 2013

Vecka 15

Efter ett skönt påsklov var det dags att komma igång med skolarbetet igen!

Blåvalarna har kämpat bra under veckan även om många varit lite krassliga. Viktigt att klä sig rätt nu när vädret är varierande. Morgnarna och första rasterna är fortfarande kalla. Enligt de nyaste prognoserna för nästa vecka ser det ut som om våren äntligen är på väg.

Förutom att vi skrivit om påskloven och jobbat med ett arbetsblad om årstider och månader, har Blåvalarna också fortsatt att jobba med "partiarbetet". Det ser ut som om alla kommer att bli klara under nästa vecka. Det kommer att bli intressanta presentationer och funderingar...

Under matematiklektionerna har Blåvalarna börjat jobba med lite större tal. 

Skapandet har varit i stor fokus denna vecka. Mozart-teckningarna är nu klara. Dessutom har Blåvalarna jobbar med sina Bild-pärmar.

Veckan avslutade med en vandring till Mariefreds bibliotek. Det var nämligen dags att lämna tillbaka de böcker som vi lånade under förra biblioteksbesöket. Några Blåvalar förlängde lånetiden på sina böcker. Vi kommer att besöka biblioteket igen under den närmaste tiden. Om man inte orkar vänta tills det så kan man gå dit tillsammans med mamma eller pappa.

Alla bloggläsare önskas en skön helg!

Bild
Här förbereds bild-pärmen.
 Blåvalarna och Delfinerna fick lyssna på några djur-presentationer. 

Ett fint led på väg mot skolan från biblioteket.
 Mozart 
W.A. MozartInga kommentarer:

Skicka en kommentar