lördag 15 juni 2013

Sommarexpedition och skolavslutning

Denna vecka var det dags för Blåvalarna (och Delfinernas) första sommarexpedition!


En heldag i "blandväder", både regn och sol och mittemellan. Alla elever var riktigt duktiga och även föräldrar som kämpade på i lite motvind under paddlingen på 7 km upp till Åker från Krampan. 
Renata var med i en rejäl cykelolycka på Tjejvättern i helgen så hon kunde inte närvara och visa sina Mount Everest-prylar och cykla med oss. Nästa år har hon självklart lovat att hon är med Delfinerna och Blåvalarna på Sommarexpeditionen!

Efter lunchen vid Åkersbadet cyklade vi tillbaka längs Skottvångsvägen, en sträcka på 10,5 km. Det var bara glada och lyckliga miner på alla som kom fram till Baslägret efter den turen. Även om det var en rejäl störtskur på slutet.

 Här kommer några kommentarer som eleverna skrivit:

"Vi paddlade 6 kilometer och cyklade 1 mil och när vi var i mål badade jag i havet och åt hamburgare och bulle." K.S

"Var det rolig? Ja
Var det lässkit? ibland
var det svårt? ibland
var det tråkigt Nej"
T.L

"Jag tykcte att de va rolitt att paddla & att cykla" E.G

Förberedelser.
Duktiga paddlare.
Dags att lyfta upp kanoten.
Gott med mat!
Viktigt att hålla sig till höger.
Några elever vågade ta ett dopp.
Mums!
Jag kan bara konstatera hur duktiga eleverna i årskurs 1 är. Alla hade förberett sig rätt inför expeditionen; cyklarna var i skick, man hade kläder enligt väder och alla hade framförallt rätt inställning. Sedan måste man nämna alla duktiga föräldrar som kämpade tillsammans med barnen. Ett stort tack till er!

På fredagen var det dags att avsluta detta skolår. Regnet höll sig borta under avslutningsfesten och skolans elever uppträdde med roliga, Afrika-relaterade sånger. Duktiga elever!

Att få fortsätta med Blåvalarna ännu nästa år känns bra. Vi har kommit långt under vår gemensamma tid och jag ser fram emot nästa års nya, ännu tuffare, utmaningar. Jag är stolt över er!

Vill påminna er om att komma ihåg att njuta av sommarlovet, simma, leka och bara vara så att Ni alla är pigga och laddade på hösten. Kom även ihåg att fortsätta med lästräningen i sommar! :)

Slutligen vill jag önska alla ett riktigt skönt sommarlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar