fredag 27 maj 2016

Vecka 21

Hej!

Det tredje sista blogginlägget för denna termin. Det är dags för Blåvalarna att börja avsluta alla påbörjade projekt och även utvärdera läsåret som gått. Men innan sommarlovet ska vi hinna med både sommarexpedition och andra roliga aktiviteter.

Denna vecka har vi repeterat geometri, symmetri och spegling. Vi har även hunnit med problemlösning i grupp. Blåvalarna har under läsåret blivit riktigt duktiga på att lösa problem tillsammans och förutom att lösa problem så har alla elever utvecklat sitt sätt att resonera när det kommer till problemlösning.

Klassen har sedan sportlovet nästan dagligen läst "En kvart om dagen". Det har gett resultat, inte bara har eleverna blivit bättre på att läsa utan jag märker att man gärna VILL läsa. Det är en stor vinst i sig, hoppas läslusten håller i sig hela sommaren också.
Eleverna har i grupp fått fundera på hurdana egenskaper man utvecklar om man har snälla klasskompisar som t.ex. hjälper en, delar med sig osv. Och tvärtom vilka egenskaper man utvecklar om man har klasskompisar som inte vill hjälpa till eller dela med sig av saker.
Jag önskar alla läsare en trevlig helg!
Hälsningar Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar