lördag 19 november 2016

Vecka 46

Hej,

Nu har det gått två veckor sedan höstlovet och vi har haft två intensiva veckor. Utvecklingssamtalen har pågått och det är så roligt och givande att träffa alla under en kort pratstund.  Jag är så otroligt glad över att alla verkar trivas tillsammans med mig.

Trots att vi enbart varit två veckor i skolan, har vi hunnit med mycket. I matematiken har vi jobbat med bråk, hur man omvandlar från bråkform till blandad form och tvärtom. Sen har vi lärt oss att addera och subtrahera bråk samt multiplicera bråk med heltal.  I svenskan har vi t.ex. jobbat med frågeord och läsförståelse.

Vi har också deltagit i uttagningarna för Vi i femman, och nu får vi bara vänta på resultaten i början på december och se om vi går vidare.  Eleverna var duktiga och jag har en bra känsla inför resultaten.

Nu börjar vi snart närma oss juletider och redan från nästa vecka har vi t.ex. adventskyrka och man börjar känna av julstämningen.

I religionen har eleverna jobbat med hinduismen, där eleverna fått skapa en berättelse om hinduismen som de får filma in och presentera för övriga. Eleverna har jobbat mycket flitigt och varit väldigt intresserade.

          Inga kommentarer:

Skicka en kommentar