fredag 18 november 2011

VECKA 46


"Ett-två -tre-fyra- fem,
då var skolveckan slut igen."
Vi har hunnit med många roliga saker, igen. Vädret har varit fantastiskt; kallt på morgnarna och solsken på dagarna. Även om vi inte fått snö ännu har vi fått våra första 
”Blåvalssnöbollar”. 

Tummen upp för snö...
Vi har fortsatt att jobba med datorerna. Att skriva alfabetet med stora och små bokstäver, att skriva siffror och att producera text är några saker som vi gjort. Blåvalarna börjar vara duktiga på alla dessa saker. Vi fortsätter med svårare uppgifter nästa vecka.


Hu-huu... Finns det några uppgifter här?


Engelska med Ossy.

Julfesten närmar sig  och Blåvalarna hade en liten introduktion om julskådespelet. Martha berättade om händelserna kring julen. Det var roligt att se hur bra alla Blåvalar lyssnade. Jag vet att alla Blåvalsföräldrar vill gärna ha mera information om julfesten. Detta kommer ni att få under de kommande veckorna.Under matematiklektioner har vi jobbat med Piratresan och att göra siffran fem (5).


Några Blåvalar fick rita siffran fem på tavlan.

Vi bor i Sverige och har en flagga som ser ut såhär:


Bra jobbat herr N!
Vad skulle veckan vara utan besök? Det var under torsdagen som brandmannen kom och diskuterade med Blåvalarna. Han var mycket nöjd över de kunskaper som klassen har. Tyvärr tog tiden slut alldeles för snabbt. Vi bestämde att han kommer igen på måndag så att Blåvalarna får titta hur det ser ut inne i brandbilen. Dessutom skall vi få våra brandhjälmar...


 Wrooooooom!!

Det var intressant att lyssna på brandmannen. 

En blåval i "nöd"...
Fredagens program var också lite annorlunda än vanligt. Bildkonsten med Ia blev lite kortare. Istället fick Blåvalarna tillsammans med Delfinerna delta  i en berättelse om kärlek och fantasi. Eva (berättare och dansare) och Camilla (violinist) från ”Scenkonst Sörmland” berättade och spelade för oss. Barnen fick dansa och delta i själva berättelsen. En rolig upplevelse!
Blåvalarna hade tid även att ha lite bildkonst.Blåvalarna avslutade veckan med lite fredagsmys!


Dinosaurier i djungeln.
"Big-Blue-Whale" önskar alla ett trevligt veckoslut!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar