fredag 25 november 2011

Vecka 47

"Då kom äntligen denna vecka,
när vi fick våra faddrar träffa."

Då var det fredag igen!
På måndagen fick vi vara och se på brandbilen. Dessutom fick vi våra brandhjälmar och tidningar. Brandmannen var nöjd över Blåvalarnas kunskaper.
Intresserade Blåvalar.

Spännande.

Nu har Blåvalarna fått äntligen träffa sina faddrar från åk 3. Det var lite pirrigt och spännande när treorna kom in i vårt klassrum. Men snabbt blev det roligt och bra. Treorna är så duktiga och tar så bra hand om Blåvalarna. De fick visa Blåvalarna hur man jobbar med berättelser på datorerna. Blåvalarna fick skriva (tillsammans med sina faddrar) en berättelse som de sedan fick skriva ut. Dessutom skulle man rita bilder till berättelsen. Vi kommer att fortsätta arbetet nästa vecka.


Vi tillsammans hjälper varann...

En bra början.

Under veckan har vi haft några sångövningar tillsammans med Delfinerna och Tigrarna. Rektor Nina berömde alla elever, det är inte alla förskolebarn och ettor som klarar av att sitta tillsammans i samma klassrum (60 elever) och dessutom sjunga. Bra jobbat!!Det är svårt att komma ihåg att det är en månad kvar till jul när man tittar ut och ser  gårdsplanen. Galonbyxor och stövlar har hjälp oss att skydda våra kläder. Det är ändå många klädesplagg som är mycket smutsiga efter veckans all lek. Kanske det blir kallare snart och kanske vi får snö snart. Kanske...På fredag hade vi adventssamling i kyrkan. Hela skolan gick i ett fint led mot kyrkan. Flera vuxna fick bära brinnande facklor som gav oss extra stämning.
Inne i kyrkan var det fint och man började få lite julstämning. Blåvalarna var duktiga och visste hur man beter sig i kyrkan. När vi kom tillbaka till skolan blev vi bjudna på pepparkakor och glögg.Veckan avslutades som vanligt med lite fredagsmys!Big-Blue-Whale önskar alla ett trevligt veckoslut! 
Kom ihåg att på söndag får man tända första ljuset:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar