fredag 20 april 2012

Vecka 16

Då var det dags att komma igång efter påsklovet...

Blåvalarna har fått kämpa lite med rutiner denna vecka. Många hade glömt bort hur viktigt det var att vänta på sin egen tur och att lyssna på andra. När man hjälper varandra så är det lättare.

Blåvalarna tycker om att sjunga och att röra på sig. Därför var rörelsesången extra rolig. Blåvalarna har även lyssnat på olika rymdsånger.

Rörelsesången.

Under de senaste veckorna har Blåvalarna jobbat på ett nytt sätt i klassrummet. Det har funnits olika stationer i klassen och eleverna har jobbar med olika saker samtidigt. När man behöver hjälp behöver man inte räcka upp handen utan istället vänta på att en vuxen kommer till bordet. "The Big-Blue-Whale" och Sjöjungfrun (vem kan det vara) går runt från bord till bord enligt ett system. Detta har gett klassen en ännu bättre arbetsro.

Stationerna har denna vecka bestått av en rymduppgift (klippa och färglägga samt måla), skrivuppgifter på datorn, matematik och arbete på Ipad. 

Planeter.

Här skrivs det bildtext till bilden man ritat.

Bildtext på gång.

Bildtext även här.

Rolig matematik-uppgift.

Blåvalarna har fått följa med en berättelse om FN-filuren de senaste veckorna. Denna vecka tog äventyret slut. Som tur var hittade en Blåval en spännande och intressant bok som vi börjat med. Den nya boken handlar om Gripsholmsslott. Spännande...


Vädret har varit varierande. Roligt när de flesta av barnen haft rätt klädsel.

En Blåval som sover i trädet.

Lastbilsrally

KojbyggeRestaurang


Blåvalarna fick vara på en teaterföreställning på torsdagen. Föreställningen hette "Yalla yalla habibi - skynda dig kompis". Mycke musik, främmande språk och roliga skådespelare (gruppen hette YalaBen). De flesta Blåvalarna tyckte att föreställningen var rolig och bra.

Under bildkonsten med Ia fortsatte Blåvalarna med rymd-tema. Här kommer bilder från Bk-lektionerna:

Blåvalar som hjälper till.

Förberedelse

Klippa, klippa snälla sax....

Raketerna får sin färg.

Snart är den klar.

Färdiga raketer. Se upp rymden!

I början av fredagens engelska lektion fick Mathea berätta om Florida. Hon hade förberett sig med en bok. Blåvalarna satt och lyssnade på "läraren". Observera den nya, sköna, mattan Blåvalarna fått.

Florida ligger i USA.

Leksakstimmen var en bra avslutning på skolveckan. Några Blåvalar valde att jobba med Ipadden. Blåvalarna har fått pröva på bokstavsmemory, piratmemory och skriva-ord-tåg.

Memory.

Var är B?

Här skall man hitta bokstäverna till bilden.


Barbie och Ken blickar mot rymden.


Alla Bloggläsare önskas en trevlig helg! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar