onsdag 4 april 2012

Vecka 14: Glad påsk!

Sista veckan före påsklovet började med en morgonsamling. 
Stefan berättade åt eleverna om barnens bokdag. Alla fyror har skrivit fantastiska "böcker" som deltog i en tävling. Under morgonsamlingen fick eleverna veta vem som hade fått pris av juryn och höra lite vad de skrivit om. Under eftermiddagen fick Blåvalarna besök av några fyror som läste högt i klassen vad de skrivit om. Alla Blåvalar vill bli lika duktiga "författare".

Hela skolan på plats.


Blåvalar som lyssnar på en spännande berättelse.


Under veckan har alla Blåvalarna fått pröva att jobba med Ipaden. Matematik och engelska har varit som tema. Bra att man kan göra lite annorlunda saker ibland.Påsken och samlingen i kyrkan närmar sig. Då är det bra att samlas tillsammans med Delfinerna och öva lite sång. Blåvalarna har även sjungit i egen klass, vilket inte var lika roligt när det var färre elever som sjöng.


Det har varit kallt på morgnarna och varmt på eftermiddagarna. Hopprepen har varit populära och kulorna förstås.

A-B-C-D-E...

Grabbarna tar det lugnt i solstolarna...

Nu har Blåvalarna inte bara apor som hänger i klassrummet. Ugglorna har invaderat klassen och övervakar att allting går bra. En uggla ville lära sig alfabetet, en annan ville vara nära solen.
Äggpickningen var någonting som var nytt för Blåvalarna. Först målades äggen och några fick till och med namn. Sedan var det dags att tävla en mot en. Till sist fick vi en representant för torsdagens skolfinal. Ett, två, tre -pick!"The Big-Blue-Whale" börjar fira påsken en dag tidigare detta år. Han är dock säker på att Blåvalarna sköter sig bra i Påsksamlingen i kyrkan på torsdag. Emma kommer att se till att Blåvalarna är redo för påsklovet.

Alla bloggläsare önskas ett härligt Påsklov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar