fredag 30 mars 2012

Vecka 13

Då var det fredag igen...

Blåvalarna har en bra skolvecka bakom sig, alla har jobbat duktigt. Vädret har varit varierande, allt från sol och värme till regn och slask.

Kulorna har varit mycket populära även denna vecka. Man skall inte glömma att eleverna även fått massor med nya leksaker att leka med. Hopprepen har varit en annan favorit.

Kom och satsa...
Under veckan har Blåvalarna besökt Delfinerna och övat sånger inför nästa veckas kyrkobesök. Det är roligare att sjunga när man är fler. 


Det är lättare att komma ihåg texten ifall man har rörelser.


Blåvalarna har haft idrott både inomhus och utomhus. Innefotbollen, pirater i sjönöd (skeppsbrott) och löpträning.

"Jag tar..."

Lagspel är nyttigt.


Temat rymden och planeter kommer Blåvalarna att fortsätta med även i fortsättningen. Spännande!

Planeter i korridoren.

Alla Blåvalar som var på eftis på onsdag fick delta i maskeradbalen och dansa menuett. Man kan läsa om balen på "Strengnäs Tidning" och se några Blåvalar på bild.Blåvalarnas klassrum har ommöblerats efter besöket vi hade förra fredagen (Arne Trageton). Blåvalarna har även fått pröva arbeta på andra sätt än vanligt; olika grupper har fått jobba med olika saker. Under veckan har Blåvalarna bl.a. gjort pärmar till sina böcker, skrivit på datorerna och ritat bilder till böckerna.

En grupp har jobbat med sina ugglor...


... en annan grupp har jobbat med matematikboken...


... en tredje grupp har jobbat med olika arbetsblad...


... detta gjorde att alla grupper fick pröva på olika saker.

Så ser det ut nu:)

Blåvalarna och Delfinerna samlades under fredagens första lektion för att höra om Earth Hour. Ken (lärare i Björnarnas klass) berättade för eleverna vad Eath Hour är för något och visade ett kort filmklipp. Många av eleverna sa att de skulle släcka lamporna i morgon...


När Ken gått vidare till nästa klass passade förskoleklasserna på att sjunga påsksånger.


Här är några bilder på blommorna som Blåvalarna gjort tillsammans med Emma.Bildkonsten med Ia hade påsktema...


Sista lektionen före leksakstimmen var engelska. Emma och Maria I hade förberett en fantastisk lektion. Blåvalarna jobbade flitigt med de uppgifter som de fått. Alla tyckte att lektionen var "rolig".Nästa vecka är en kort vecka med bara fyra skoldagar. Påminn alla Blåvalar att ta med sig 1-2 kokta ägg till onsdagen. 

Till sist önskas alla bloggläsare en skön helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar