fredag 16 mars 2012

Vecka 11

Blåvalarna har under veckan fortsatt att göra nya erövringar i matematikboken. Blåvalarna har byggt med klossar, skrivit siffror med penna och på datorn. Några Blåvalar hann dessutom pröva hur det känns att jobba med Ipaden. Mera om detta nästa vecka.


Flitiga Blåvalar.

Digital-åtta eller glasögon...
Ulrika har berömt Blåvalarna. Veckans idrott har bestått av Skeppsbrott och andra former av rörelseaktiviteter. Maten brukar smaka bra efter en rolig idrottslektion. 


Samling i början av lektionen.

Skeppsbott.

Blåvalarnas schema hade någonting nytt denna vecka. Emma inledde vår-temat med pyssel. Det ser ut som de första vårtecknen anländer till Blåvalarnas klassrummet under nästa vecka...
Blåvalarna leker ofta tillsammans under rasterna. Det är bra att klassen fått en bra samhörighet.

Gungbräda.

Vädret har varit vackert.
Datorerna har varit framplockade även denna vecka. Blåvalarna har jobbat i lite mindre grupper. Halva klassen har suttit inne i klassrummet och skrivit berättelser tillsammans med en kompis. Den andra halvan har delat på sig. Hälften fick sitta och jobba med Espresso (skrev ord och jobbade med sinnen). Den andra hälften fick sitta och läsa under tiden man väntade på sin tur.

Rymden och planeterna är ett tema som Blåvalarna kommer att jobba med under en längre tid. Ett intressant ämne som alla har funderingar kring.Big-Blue-Whale ser fram emot sommarens EM.

Med denna bild önskar jag alla bloggläsare en skön helg!  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar