fredag 23 mars 2012

Vecka 13

Det känns som våren har anlänt. En Blåval berättade att hon sett en fjäril, en annan att han sett många blommor.

Under måndagen fick Blåvalarna repetera veckodagar på engelska, arbeta med halvklara arbeten, lyssna på FN-filurens resor och fortsätta studera rymden.

Det var många Blåvalar som hade väntat på tisdagen. Då var det dags för fadderträff. Faddrarna fortsatte att visa Blåvalar hur man kunde arbeta med datorerna. Några fortsatte att skriva böckerna som man påbörjat tidigare, andra gjorde presentationer på keynote. Treorna är duktiga på att handleda Blåvalarna.

Flitiga elever.


Under tisdagen hade vi även besök av en lärargrupp från Stockholm. Blåvalarna kunde under matematiklektionen visa hur duktigt alla kan arbeta.

Blåvalarna har hunnit ha idrott både inne och ute. Röris och amöban var några lekar som Blåvalarna lekt inne i gymnastiksalen. Att få löpa ute i det vackra vädret var något som många Blåvalar gillade. Det var ganska trötta Blåvalar som kom till maten. Bra jobbat!


Amöban..."The Big-Blue-Whale" har under veckan fått lära sig en hel del gällande kulor och hur man skall spela. Det är ibland svårt som vuxen att hänga med hur det skall gå till. Som tur är har barnen klarat av spelandet bra.

Förberedelser.


Under drama med Stefan fick Blåvalarna öva på att visa olika ansikts- och känslouttryck. När ett par "uppträdde" fick resten av klassen gissa vad de känner.


Känner sig sura.
Känner sig stolta.
Blyga och pirriga.
Herr K. känner sig skräckslagen.
Skräckslagna

Fredagen blev en kort skoldag. Under morgonen hade vi besök av Arne Trageton. Han ville vara med och se hur Blåvalarna arbetar med datorerna. Arne är en mentor för "att skriva sig till läsning".Vi fick många goda tips och idéer. Vårt klassrum gick även igenom en omvandling.  Om Ni vill veta mer om Arne och hans arbete så hittar Ni en länk på skolans hemsida. 

Har vårt tema "rymden" påverkat eleverna?


Förskolebarnen har under veckan fått hjälp ev en Prao-elev. Julia har kommit bra överens med alla elever.

En nöjd "Stor-val" önskar alla bloggläsare en trevlig helg. Glöm inte att vrida fram klockan (på våren ställer vi FRAM trädgårdsmöblerna) och att äta våfflor på söndagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar