lördag 10 mars 2012

Vecka 10

Då var det dags för helg igen!

Blåvalarna har arbetat duktigt hela veckan och visat att vi är på rätt väg. Under veckan har vi försökt att fortsätta att ha ordning och reda i kapprummet, samt jobbat med hur vi säger saker till varandra. Det händer ganska ofta att man missförstår varandra vilket kan leda till att någon kan bli ledsen. Att hantera dessa situationer är svårt ibland. Blåvalarna har haft rollspel med Stefan. Då kan man öva på dessa svåra situationer som kan uppstå när vi är många.


Blåvalarna har blivit "stora".Självbyggd gunga.

Killarna namngav trädet till "Y -trädet".

För att Blåvalarna skall orka med skolarbetet är det bra att ha pauser. Då kan man ha avslappning, sjunga eller se på något bra program. En av Blåvalarnas favoriter är "Fem myror är fler än fyra elefanter".


"Tänk och räkna"- matematikboken har blivit Blåvalarna favoritbok. Att få arbeta i den är något som alla hoppas på. Det är roligt att se att alla koncentrerar sig och försöker göra sitt bästa. Under fredagen gjorde Blåvalarna några sidor ur utvärderingsboken. En bok där eleverna får försöka jobba med de saker som  man behandlat under veckan. "The Big-Blue-Whale" har inte varit med om att alla elever satt tysta i 30 (!!!) minuter och jobbade. 

Matematikboken är rolig!Onsdagens första rast är en "heartware" rast. Vi uppmuntrar eleverna att leka med någon som man inte lekt med förut. Det var roligt att se att alla tyckte det var roligt. Något som vi kommer att fortsätta med i fortsättningen. 


Kojbygge.

Blåvalarna har under veckan nått nya höjder.

En av veckans absoluta höjdpunkter var besöket till Gripsholms slott. Blåvalarna fick veta massor om  slottets historia samt höra många intressanta historier.  Alla fick vara på besök fängelset. Spännande att gå i slottets korridorer och bara känna av stämningen. Roligt att många av eleverna redan hade kunskaper om slottet.Här kommer Blåvalarna!

Det märks att skrivandet och datoranvändningen blivit bättre. Under denna vecka har Blåvalarna även jobbat lite med matematik på datorerna. Att skriva siffror, plus-tecken och likamedtecken var roligt.
Ulrika har haft dans, röris och hinderbanor i idrotten.
Planeter och rymden är ett tema som Blåvalarna börjat behandla. Under bildkonsten har man gjort rymdraketer och nu även olika solar.
Ia har ett stort klassrum var man kan leka då man är färdig.

Wrrrrrrrmm....

Hoppas alla bloggläsare får njuta av solen under helgen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar