fredag 2 mars 2012

Vecka 9

Då var vi tillbaka efter sportlovet!

I början av veckan passade Blåvalarna på att leka med snön som fanns kvar. Det var bra för i slutet av veckan så hade vi bara lite is och ”gyttja” kvar.


"Isbits-lek"

"Bageriet"

Plötsligt var det bra att ha galonisar igen...

Ulrika har varit sjuk denna vecka och Virpi har vikarierat henne. Det har blivit lite dans och annat skoj under lektionerna. På onsdagen var de Emma som höll i trådarna och såg till att Blåvalarna fick sin dagliga dos av skratt och rörelse. Tack Emma!


Samling.Under veckan har vi diskuterat vad FN är för något och vad FN gör. Vi har gjort bekantskap med FN-filuren som försöker berätta åt oss om Milleniemålen. Vi kommer att skicka en påminnelse till regering för att de skall komma ihåg att jobba för att uppnå alla Milleniemål. Blåvalarna hade många intressanta funderingar och idéer kring hur vi kunde hjälpa andra, speciellt alla de som inte har det så bra som vi har det.


FN-filuren borde få alla bollar i mål...Blåvalarna har skrivit på datorerna under veckan. Alla hann börja på en berättelse som vi kommer att fortsätta med under de kommande veckorna. Roligt att se  när bokstäverna bildar ord och att man kan läsa det som man skrivit. När man är två så lär man sig att hjälpa varandra och komma med goda idéer.
Många Blåvalar tycker att det är roligt att läsa.

Roligt när man kan läsa tillsammans.

Klurigt att läsa vad det står på kartan.

Stefan såg till att drama-lektionen blev lite extra rolig. Leken vatten i skon fick alla blåvalar att brista ut i skratt. Dessutom förbättrade leken klassens ”vi-anda”. 

Vatten i skon.

Är du min vän?
Ja, du är min vän!

Nu har vi äntligen kommit igång med vår nya matematik-bok. Blåvalarna har varit duktiga och jobbat koncentrerat. Att bygga med klossar ett specifikt mönster, räkna klossar, rita av det som man byggt och att samtidigt försöka lösa andra klurigheter har gett Blåvalarna nya utmaningar som alla tyckt om.

Rätt!

Blåvalarna fick tillsammans med Ia "bygga" rymdraketer under bildkonsten. Bra att förbereda sig inför nästa vecka då Blåvalarna skall börja forska rymden och planeter...


Denna vecka har Blåvalarna försökt att hänga upp sina kläder på de egna krokarna, komma ut på rast i tid och att inte ha för mycket ljud i kapprummet. ”The Big-Blue-Whale” kunde konstatera att Blåvalarna har jobbat extra hårt för att se till att det gått bra. 10 poäng!

Ha en skön helg och njut av det vackra vädret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar