fredag 1 juni 2012

Vecka 22

Då har Blåvalarna avklarat sin sista "normala" vecka i förskoleklassen. 

Vi har ett händelserikt år bakom oss. Tänk att dessa elever började på hösten med att bekanta sig med bokstäverna och alfabetet. Och nu jobbar alla duktigt på datorerna och skriver korta berättelser.

En av de viktigaste sakerna som vi jobbat med under året är att visa hänsyn till andra. När vi  är över 20 elever i ett litet klassrum måste man beakta andra. Att vänta på sin tur, lyssna på andra, hantera motgångar och följa instruktioner är några saker som Blåvalarna jobbat extra mycket med. 

Under veckan har Blåvalarna fått vara med Delfinerna en hel del, vilket alltid är roligt. Det har varit gemensamma sångövningar, städning ute på gården och en biostund.

I matematiken har eleverna jobbat med boken (Tänk och räkna). Det skulle vara bra att alla skulle få de halvklara sidorna gjorda. Blåvalarna har även gjort klart sina berättelser om bondgårdsbesöket.

Brännboll på tisdag, fotboll på onsdag och tennis på torsdag. Bollfylld vecka med andra ord.

Blåvalarna fick vara i slöjdsalen på tisdag och jobba med ett litet arbete. Vi bekantade oss med sandpapper, spik och hammare.

Stefan hade sin sista drama-lektion för detta skolår på torsdag. Blåvalarna har tyckt mycket om dessa lektioner, där man verkligen har fått skratta och bjuda på sig själv. 

Första juni var en kall och regnig dag. Det fick alla Blåvalar som inte hade klätt sig rätt uppleva. Något vi får fortsätta att jobba med under hösten. Rätt klädsel är A och O när man är en Blåval. En annan sak som vi måste bli bättre på är att skriva våra namn i kläderna...


"Simon säger"- lek med Emma.

Här tänker och räknar några duktiga Blåvalar.

"Jag kan knyta mina skor!"

"Jag kan också knyta mina skor!"

Hammare och spik.

Glad Blåval.

Kojbygge.

Fotboll.

Blivande proffs?

Se upp för bollen!

Måååååååååååååål!!!?

Rörelser till sången.

Sångövning med Delfinerna.

Biosalong i Delfinklassen.


Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...

Alla bloggläsare önskas en skön helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar