söndag 26 augusti 2012

Årskurs 1 vecka 34

Efter ett skönt sommarlov var det äntligen dags att köra igång igen!

Det var förväntansfulla elever som samlades glatt på skolgården på onsdagen. Det var spännande, men framförallt roligt att få se alla klasskamrater igen. 
Rektor Nina höll ett välkomsttal och presenterade alla lärare,  sen fick sjöng vi skolans lystringssång. Efter det var det bara att söka sig till de nya och fina klassrummen.

Nu har Blåvalarna fått ett stort klassrum. Skönt med utrymme sa en Blåvalar glatt. 
Under de första tre skoldagarna diskuterade vi en hel del om den gångna sommaren och rutiner för kommande skolår; när vi skall äta, ha rast, hur vi jobbar i klassen etc.

När Blåvalarna steg in i sitt klassrum på onsdagen så märkte alla att vi hade fått en ny Blåval. Hjärtligt välkommen skall du vara, hoppas du kommer att trivas med oss!

En annan stor förändring från förra året är att Emma inte finns med i klassen. Vi önskar henne all lycka med studierna och hoppas att hon snart kommer och hälsar på oss!
Däremot har Axel anslutit sig till vårt glada gäng. Han kommer att, precis som Emma, finnas med i klassen och hjälpa till när det behövs.

Det var många elever som hade längtat till fredagen. Det var då skolans sportplan (konstgräset) och klätterställningen (Storkboet) invigdes. Otroligt härligt att se barnens glädje när de sparkade boll på det gröna gräset och fick klättra i klätterställningen som efter alla om och men äntligen fått sin plats på skolgården.

Vi passade på att ta ett lagfoto. Om det blir FF Blåvalarna eller  IFK-Blåvalarna får vi se...

Vi avslutade veckan tillsammans med Delfinerna nere på näset i strålande sommarväder. Roligt att få leka tillsammans.

Nu är det dags att se framåt mot de nya utmaningarna som årskurs 1 har med sig. Vi skall se till att detta skolår blir minnesvärd!

Lek på skolgården.

Roligt at ses igen.


Samarbete i sandlådan.

Flitiga Blåvalar.

Arbetsro.


Storkboet

Det finna massor att göra i "Storkboet".Nu kommer bollen!

Sportplanen är fantastisk!


Blåvalarnas första "lagfoto"

Samling med Delfinerna.

Dags för lek.

9 saker som börjar med bostaven G.

Hittar vi saker som börjar med bokstaven B.

En nöjd Blåval!

Önskar alla bloggläsare en skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar