fredag 31 augusti 2012

Vecka 35

Denna vecka har Blåvalar bland annat gjort följande:

Uteskola

På måndagen gick glada Blåvalar och Delfiner till Hjorthagen. De flesta hade kommit ihåg att klä sig rätt, vilket är viktigt när man skall spendera flera timmar i skogen. Första uteskolapasset bestod av tipspromenad. Eleverna delades i blandade grupper. Härligt att se hur bra samarbetet fungerade!

En annan sak som gjorde oss vuxna nöjda var hur bra eleverna löste problemen. Det är inte lätt att först läsa frågan, sedan välja rätt svarsalternativ och ännu skriva ner det rätta svaret.
Bra Blåvalar och Delfiner, Ni är verkligen duktiga!


Min tur att skriva svaret...

Vilket var det rätta svaret?

Är hela gruppen samlad?

Det är inte bara hjortar som springer i Hjorthagen...Deltagarna i årets första uteskola.


Idrott

Idrotten med Ulrika har bestått av friidrott denna vecka. Man har inte behövt byta om eller gå i duschen.  Höjdhoppen hörde till en av Blåvalarnas favoritgrenar.

Hopp.

Engelska

Under veckan har Blåvalarna bekantat sig med den kommande engelskaboken och repeterat veckodagarna och siffrorna. Alla fick även pröva på rollspel. Vi kommer under detta år använda oss ofta av rollspel där eleverna får nya namn. Sedan skall man gå runt och presentera sig för de andra. Roligt och lite knasigt ibland tyckte Blåvalarna. 
Känns tryggare att "spela en roll", då vågar man pröva säga saker som man är lite osäker om...


Hello. My name is... What is your name?

Nice to meet you!

Bildkonst

Förutom att vi ritat om uteskolan och jobbat med olika teckningar så har Blåvalarna fått bekanta sig med Tanzanias flagga. Den var lite svårare att rita än de flaggor som vi gjorde förra året, men Blåvalarna bevisade att när man koncentrerar sig så blir resultatet bra.

Flitiga Blåvalar jobbar med Tanzanias flagga.
Svenska

Under svenskalektionerna har Blåvalarna jobbat med läsförståelseboken "Ärtan" (inte Äppel som det stod på schemat). Roligt att se att det är många elever som kommit bra igång med läsningen. 
Blåvalarna har även fått läsa och skriva på datorn. Efter uteskolan på måndagen fick Blåvalarna rita en bild om dagen och skriva en bildtext.
Blåvalarna har även börjat samla på ord som har med Afrika att göra. Vi har med andra ord kört igång med årets tema.

"Ärtan"


Läsgömma...

Läsgömma


"Bokcirkel"

Roligt att bläddra i en faktabok.Efter fösta hela skolveckan känns det som att vi kommit bra igång. Nu är det dags att vila i två dagar så fortsätter vi på måndagen

Sköt om er och ha en skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar