söndag 9 september 2012

Vecka 36

Blåvalarna började veckan med att öva på siffrorna. Att göra tydliga siffror är inte alltid så lätt, men när man samtidigt kan få bingo så blir det lite roligare.

Att ha uteskola på måndag har hittills fungerat bra. Vi hade strålande väder när vi tillsammans med Delfinerna vandrade mot hjorthagen. Uppgifterna gick bra även om några råkade trampa i hjortarnas bajs. Så kan det gå...

Vädret var på vår sida.

Samling

Uppgiftskort.

Vad kan detta vara?

Man har alltid tid att kramas.

"Nu har vi löst denna uppgift, vi hämtar en ny."

Varje grupp hade ett eget "hembo".

Blåvalarna har under veckan funderat lite kring bär. Vad man kan göra av dem, vilket är klassens favoritbär osv. Det blev även lite färgläggande och funderande kring om det var blåbären eller lingonen som hade mörkgröna blad.

Vilken färg har blåbären?

Lägg märke till att alla elever har en egna färgpennor.

I idrott har Blåvalarna fått fortsätta med friidrott. Man fick även pröva på att ha en idrottslektion med Linda K (Tigrarnas lärare). Även Axel fick ha ansvar på tisdagen.

Kom med, vi har idrott!

Musik med Maarit är mycket uppskattat av Blåvalarna. Sång, rytm och rörelser är något som Blåvalarna verkligen gillar.


När man utvärderar en skolvecka får man absolut inte glömma bort rasterna. Storkboet och idrottsplanen används flitigt av Blåvalar när det är dags för rast.


Man kan även bara ta det lugnt i det sköna gräset.


Blåvalarna hade IT med Ken för första gången detta år. Under lektionen fick eleverna jobba med pages. Snart är det väl eleverna som får instruera läraren vad och hur man skall göra...

Roligt att få jobba i Delfinernas gamla klassrum.
Blåvalarna har under veckan även jobbat en hel del med läseförståelseboken "Ärtan", trafikvett, bildkonst, engelska ord.

På fredag tog Virpi hand om Blåvalarna. Hon tyckte att det var roligt att få träffa alla elever igen. Under fredagen hade eleverna brandutrymningsövning. Allt gick bra.

Alla bloggläsare önskas trevlig fortsättning!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar