fredag 28 september 2012

Vecka 39

Veckans största händelse var cykelutflykten. Efter att Blåvalarna haft en liten samling i klassrummet och en kort genomgång av de viktigaste reglerna för dagen var det dags att hoppa på cyklarna. Skolans ettor och tvåor ställde sig på  led och började trampa iväg mot Hedlandet.

Väl framme vid utsiktsplatsen var det dags att ha en liten fikapaus. Vacker utsikt, vackert väder (inget regn) och en macka i gott sällskap; kan det bli bättre?

Sen var det dags att jobba i olika grupper. Stationer med olika uppgifter och såklart svampplockning. Blåvalarna hade några riktigt duktiga "svampfinnare". Mellan byte av stationer och uppgifter njöt eleverna även av sin matsäck.

När det var dags att cykla hemåt skolan plockade alla elever med sig skräp. Cyklandet gick bra. Endast en cykel gick sönder under resan, men då fick man hjälp av en "motor"...

Måste säga att jag är mycket stolt över Blåvalarna. Även om vägen var lång hördes inga klagomål. Blåvalarna  har en hel del "SISU" i sig, de ger inte upp vid motgångar. Tror att Renata hade rätt när hon sade att hon ser många blivande äventyrare bland Blåvalarna.Dags för avfärd.

Håll er till höger...

Den vackra utsikten.

Fikapaus.

Lunchpaus.

Fynd i skogen 1.

Fynd i skogen 2.


Blåvalarna har hunnit med en hel del annat under veckan också.

Matematik. Både lätta och lite svåra uppgifter.

Lek i regn.

Fotboll i regn.

Teaterbesök.

Idrott med Tina.

Slalom med boll.

MÅL!

Balansövning.


Det har med andra ord varit en händelserik vecka. Nästa vecka  skall vi försöka jobba flitigt inne i det egna klassrummet. Arbetsro och muntliga presentationer kommer att vara i fokus. 

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar