fredag 5 oktober 2012

Vecka 40

Under måndagen passade Blåvalarna på att fira den internationella barndagen med samling i Mariefredskyrkan. Skolans elever i åk 1-4 traskade i det höstliga vädret. Det blev sång och lite funderingar kring barn och framtiden.

Ett fint led.

Blåvalarna på plats.
Vi har en vacker kyrka i Mariefred.

Under veckan har Blåvalarna jobbat med presentationer. Vi funderade vad som är viktigt att fundera på när man står framför en publik och skall hålla en presentation. Vi funderade även kring vilka saker som är viktiga att komma ihåg när man sitter i publiken. 

Sedan var det dags att hålla en presentation. Spännande att stå framför klassen tillsammans med sin skrivkompis och presentera det som man skapat. Denna gång presentade Blåvalarna sina "Efterlyst"- texter för sina klasskompisar. Både de som presenterade och publiken skötte sig mycket bra. 

Vi kommer att fortsätta jobba med muntliga presentationer och öva på att stå inför en publik.

Presentation.

Om skrivkompisen var sjuk, fick man välja om man ville hålla presentationen ensam.

En Blåvals-gosse hade varit ute och rest för några veckor sedan. Nu fick han berätta om sin resa för klassen. Han visade intressanta bilder från sin resa.

Utsikt ovanför molnen.

Vilket land har denna Blåval besökt?

Det känns som om Blåvalarna fått en bättre inställning till engelskan. Under lektionerna har vi jobbat en hel del med boken Stars och ordkunskap. Dessutom har rollspelen påverkat skrattfaktorn under lektionerna. Under fredagen fick Blåvalarna välja ett "nytt" namn och ett djur. Sedan var det dags att gå runt i klassrummet och ta reda på vad de andra hette...

Hello! My name is...

What is your name?

I am a parrot...

Mugi-tester har gjorts under idrotten under veckan. Klassen har varit uppdelad i två grupper. Den ena halvan har varit med Ulrika och Linda K och gjort testen, och den andra halvan har varit ute med Axel. Blåvalarna har även hunnit med äppeltanten...

Det känns som om hösten anlänt. Blåvalarna har kommit bra igång i årskurs 1. En sak som eleverna behöver hjälp med är att se till att läxpärmen alltid är nerpackad i väskan. Då vet eleverna och lärarna hur det går med läxorna.

Rast.

Blåvalarna har blivit duktiga med datorerna, det märks att de haft IT med Ken.

Ibland får man välja om man vill jobba med datorerna eller om man vill göra något annat.


Jag önskar alla Bloggläsare en trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar