fredag 12 oktober 2012

Vecka 41

Då har det gått ännu en skolvecka!

Blåvalarna har som rutin att under första lektionen på måndagen ha en genomgång av den gamla läxan. Eleverna har varit duktiga på att göra alla läxor, förutsatt att man haft ordning på sin läxpärm (eller häxpärm som vi kallar den).

Denna vecka hade Blåvalarna uteskola ensamma utan Delfinerna. Trafikmärken och höstlöv var tema denna gång. Det var glada elever som traskade iväg från skolgården för att utforska trafikmärken i närmiljön. Samtidigt kunde eleverna bekanta sig med sin hemstad.

Vad skulle uteskola vara utan lek? Att få ha Lottenlund för sig själva var uppskattat av Blåvalarna. När det var dags att gå tillbaka mot skolan passade alla på att plocka några höstlöv med sig.

"Blåvalsbåt"

Upp & ner - kompisar

Klätterkompisar

"Vi har hittat fem löv redan..."

Blåvalarna vid gästbryggan.

Arbetsron har varit i fokus under veckan. Vi har jobbat mycket med att lyssna på instruktioner och att försöka komma ihåg vad det var man skulle göra. Speciellt under matematiken och svenska lektionerna har eleverna koncentrerat sig otroligt duktigt. Mycket bra arbetsro!

Uppgifter i Ärtan.

Under engelskan har Blåvalarna funderat mycket kring "my family". Ordträningen har bestått av familjeord som brother, sister, father, mother...

Blåvalarna fick fortsätta att jobba med programmet Pages under IT-lektionen med Ken. Att kopiera och klistra texter hörde till veckans nya lärdomar. Blåvalarna prövade även på rätt fingersättning med andra ord att skriva med tiofingersystemet.

IT i Delfinernas gamla klassrum.

Arbetsveckan avslutades med skolarbete tillsammans med Hannah. Dagen bestod av utvärdering i matematik, yogaberättelse, filmstund med Delfinerna och en x-timme som innehöll allt från läsning till spel. En bra avslutning på arbetsveckan!

Vi fortsätter att jobba nästa vecka! Ha en skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar