fredag 26 oktober 2012

Vecka 43

Nu har vi sista veckan av höstterminen bakom oss. Blåvalarna får en veckas paus från skolarbetet, ett välförtjänt höstlov!

Under måndagen hade vi sista uteskoldagen på ett tag. Blåvalarna passade på att göra lite samarbetsövningar på helikopterplattan och samla höstlöv inför pysslandet i klassrummet. Blåvalarna gjorde under dagen en ros av höstlöven. Hoppas att alla fina rosor hittade sin väg ända hem oskadade...

Under svenskalektionerna jobbade vid mycket med datorerna. Vi övade på att skriva meningar, viktigt att börja med stor bokstav och sluta med punkt.

FN-dagen firades med en gemensam morgonsamling. Hela skolan samlades i idrottssalen där Ken berättade om FN. Eleverna satt tysta och lyssnade.

Onsdagen avslutade med vernissage på eftis. Kan bara konstatera att vi har otroligt duktiga elever på skolan. Roligt att se vad som producerats inom temat Afrika.

Torsdagen var Blåvalarnas lyckodag. Då var nämligen Emma på besök! Blåvalarna hade väntat att få se henne. Under torsdagens lektioner bevisade alla Blåvalar för Emma att de verkligen blivit ettor och lämnat förskoleklassåret bakom sig. Dagen avslutades med att alla skrev på datorerna en hälsning till Emma, med en fin bild såklart.
Tack Emma för besöket!

Blåvalarna fortsatte under fredagen att förvåna deras lärare. Uppgifterna som de skulle göra gjordes under tystnad inom en mycket kortare tid än vad som reserverats för dem. Efter en suverän arbetsvecka avslutades höstterminen med lite "filmtime" under x-timmen.

Hoppas alla Blåvalar och bloggläsare får ett skönt höstlov och att alla får möjlighet att vila upp sig inför vinterterminen.

Först lite bilder från uteskolans samarbetsövningar och lövrosorna.

Helikopter 1.

Helikopter 2.

Helikoter 3.


En rosbukett.

Rosbukett 2.

Bilder från FN-morgonsamlingen och Blåvalarnas konst.

Morgonsamling.

Afrika är en världsdel.

Bilder från skolarbete och besök.

Matteroligt.

Jobb på datorn.


Glada Blåvalar med en "gammal" bekant.

Emma fick kvällsläsning av Blåvalarna.


Kanske det börjar vara dags för vinterterminen nu när vi till och med fått lite snö...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar