lördag 10 november 2012

Vecka 45

Då var Blåvalarna igång igen efter höstlovet!

Under veckan har vi jobbat extra mycket med datorerna. Blåvalarna bevisade än en gång att de verkligen kommit igång med skrivandet. Under måndagen skrev de berättelser om höstlovet. På torsdag gav Ken några intressanta tips under IT-lektionen. Speciellt var att Blåvalarna avslutade dagen med att få studera programmet Espresso.
Espresso är ett mycket bra program där eleverna får lyssna, läsa eller göra olika övningar i olika skolämnen. Duktigt Blåvalar!

Arbetsron under veckan har varit mycket bra. Blåvalarna funderade på vad det kunde bero på. Var det för att det var så många elever borta? Var det de nya sittplatserna?
Många konstaterade att det var på grund av att det var så intressanta uppgifter och att det var roligt att vara tillbaka i skolan efter lovet.

Inför torsdagens rektors elevrådsmöte funderade Blåvalarna i grupper vad som kunde förbättras på skolan. Det blev många goda förslag. Blåvalarna röstade fram två förslag som klassrepresentanterna skulle berätta åt rektor Nina.

Under fredagen fick många Blåvalar öva på att koncentrera sig och på att kunna bita ihop när man möter en svår uppgift. Vi kommer i fortsättningen att träna ännu mer på småslöjd och pyssel, speciellt på att lyssna på instruktioner, ha tålamod och att använda nål och tråd...

Vinterterminen har med andra ord kört igång på bästa vis. Nu är det bara att fortsätta!"Läsestund"

"Läsestund"

Skeppsbrott.


Hopp!
Det krävs koncentration när man jobbar med nål och tråd.Alla bloggläsare önskas trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar