fredag 16 november 2012

Vecka 46

"Oj, vad veckan har gått snabbt", sa en Blåval när vi började avrunda skolveckan.

Blåvalarna har under veckan jobbat med grupparbete. De flesta grupperna valde att undersöka ett svenskt djur, medan en grupp valde att skriva om skog och svampar. Eleverna fick läsa om djuren, skriva en text och rita bilder. Sedan var det dags att presentera arbeten för hela klassen.

Rollspelen under engelska-lektionerna har varit något som Blåvalarna gillat. Denna vecka fick man dra  lappar ur en korg. På lapparna stod det ett namn och hurdant hår man hade. Sedan var det dags att gå runt i klassen och fråga andra "What is your name? " och berätta "I have long red hair..."

När man jobbar mycket parvis eller i grupper är det bra att öva på att kunna samarbeta. Vi gjorde på fredagen en rolig EQ-övning; "drömtårta". Först fick alla ett par. Sedan var det dags att tillsammans greppa en penna och rita drömtårtan. Man fick inte prata, vilket gjorde arbetet mycket svårt. Roligt var det också.

Under veckan har Blåvalarna jobbat en hel del med datorerna. Förutom grupparbetet har de jobbat med programmet Keynote under IT-lektionen med Ken. Dessutom har Blåvalarna haft en möjlighet att jobba med Espresso. 

Blåvalarna har även hunnit ha handboll under idrotten och jobbat flitigt med matematikboken.

Vi avslutade arbetsveckan med att måla teckningar och skriva texter till teckningarna, allt detta före den avslutande x-timmen.

Grupparbetet har kommit igång.

Informationssökning.

Jag börjar rita...

Häst.

Text om ekorren.

Var skall vi ha bilden?

Den börjar vara klar.


Presentation 1, duktig publik.

Presentation 2.

Presentation 3.

Rollspel: My name is...

I have long, green hair...

Samarbetsövning: Drömtårtan.Nu är det helg!

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar