fredag 23 november 2012

Vecka 47

Då var det fredag igen!
Denna vecka finns inga bilder med i bloggen p.g.a. tekniska fel.

Under denna vecka har Blåvalarna övat på att vara flexibla. Scheman har ändrats under dagen, lektionstiderna ändrades vissa dagar. Och ändå gick allt bra.

På tisdag fick Blåvalarna vara med om en lektion om bussäkerhet. Eleverna lyssnade intresserat på hur man skulle agera ifall det skulle hända något under en bussutfärd. Intressanta diskussioner efteråt.

På onsdagen hade Blåvalarna grönsaksmingel i matsalen under morgonrasten. Då hade alla en möjlighet att provsmaka olika rotfrukter. Ett bra tillfälle att pröva på något nytt och inse att man kan äta det mesta...

Under veckan har Blåvalarna jobbat duktigt med matematik och svenskan. Det känns som om alla i klassen insett hur viktigt det är att ge arbetsro åt varandra. När man har en fråga så är det bara att räcka upp sin hand så får man hjälp. Och för det mesta så kan man själv klura ut vad som skall göras ifall man kommer ihåg att läsa själv vad som står i uppgiften. Ibland måste man läsa uppgiften två eller tre gånger för att förstå. 

Linda R. (lärarstuderande) var med Blåvalarna under några lektioner under veckan. Tillsammans med henne fick Blåvalarna spela olika matte-spel. Roliga spel som gav bra matematik-träning.

Nu när läseträningen börjar ge resultat och när Blåvalarna allt oftare har en läsestund i klassen var det dags att göra egna bokmärken. 

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar