fredag 7 december 2012

Vecka 49

Äntligen snö!
Under veckan har Blåvalarna jobbat flitigt med matte-boken. Snart är det dags att börja plocka fram en ny bok, något som eleverna ivrigt väntar på.
Många Blåvalar väntar också på att få mera läxor. Vi kommer tillsvidare att fortsätta att öva på att alltid ha läxpärmen ("häxpärmen") i väskan och att läxorna är gjorda till fredagen. 

Veckans EQ-övning fick alla Blåvalar att brista ut i skratt. Leken gick ut på att man skulle gissa vem som pratade framför. Det som gjorde det roligt var att man fick ändra sin röst.

Torsdagen blev en speciell skoldag. Dagen började med att hela skolan samlades för att fira Finlands självständighetsdag. Att få höra Sibelius "Finlandia" och sjunga den finska nationalsången "Vårt land" värmde The Big-Blue-Whales hjärta. 

Senare under dagen gick Blåvalarna till Munkhagskyrkan för att se ett julskådespel. Det blev en hel del skratt. De flesta Blåvalar gav 5 poäng av 5 möjliga för besöket.

Skolveckan avslutades med lite julpyssel. Blåvalarna har orkat arbeta flitigt med sina uppgifter under veckan. Nu är det snart jullov så vi orkar kämpa några skoldagar till.

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

En härlig morgon.
"Backen"

EQ
Grattis Finland!
Julspel.


"Julpyssel"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar