fredag 6 september 2013

Kolmården

Äntligen var det dags för Blåvalarnas vinstresa!

Det var under förra våren som Blåvalarna deltog i en tävling som Folktandvården Sörmland anordnade. I början av juni kom beskedet om att det var just Blåvalarna som var en av de klasserna som vunnit. Nu var det äntligen dags att åka på den efterlängtade vinstresan.

Förväntansfulla elever samlades på skolgården på onsdag morgon. Blåvalarna fick dela buss med årskurs 8 från Asken. De äldre eleverna var mycket lugna vilket hade en bra effekt på Blåvalarna.

Resan till Kolmården var lagom lång och allt gick bra. När vi anlände till djurparken träffade Blåvalarna sin guide, Elina, som höll i trådarna under dagen. Blåvalarna hann se otroligt mycket under dagens gång, samt njuta av en god luch och fikapaus.

Under dagen såg Blåvalarna bl.a. tigrar, delfiner, snöleoparder, noshörningar, apor, rovfågelvisning etc. Massor med information om djurens levnadsvanor och framför allt om deras tänder. 

Det var trötta men lyckliga elever som anlände tillbaka till skolan efter kl.18.

Mer om resan kommer Ni att få läsa om senare, nu skall Blåvalarna börja jobba med all information och upplevelser som de fick under dagen.

Som lärare är jag mycket nöjd och stolt över elevernas engagemang under dagen!

Här följer några "smakprov":

Bussresan var lagom lång.
Elina tog bra hand om oss.
Här bekantar vi oss med delfiner.


Lunchpaus.

En kort vilopaus...

Rovfågelvisning


Det var en lång men härlig dag.

Till sist vill jag tacka Folktandvården Sörmland för det fantastiska arrangemang som de ordat åt vinnarklasserna! Och busschauffören Erik för en trygg bussresa!

Det lönar sig att borsta gaddarna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar