lördag 21 september 2013

Vecka 38 - Första höstveckan

Nu är en kortare arbetsvecka avklarad!

Det blev "bara" fyra skoldagar denna vecka när skolan var stängd på måndagen på grund av personalens planeringsdag. Blåvalarna har ändå hunnit med massor under veckans gång.

Denna vecka har varit årets första "höstvecka". Morgnarna har varit kallare och gräset har varit fuktigare. Det börjar vara dags för alla att ta fram sida höstkläder och regnkläder. Kläder enligt väder!

Veckans stora händelse var skoljoggen på onsdag. Skolans alla elever sprang runt i Hjorthagen och hade med sig en springslant som gick SOS-barnbyar. Man fick välja ifall man ville springa, lunka eller gå. Tur med vädret hade vi, soligt och varmt.

Denna vecka har Blåvalarna äntligen fått sina egna datorer. Det passade perfekt nu när vi börjat vårt stora skrivprojekt. Under veckan har Blåvalarna hämtat lite inspiration till sina berättelser från olika filmklipp. Sedan var det dags att planera och göra en tankekarta kring berättelsen. Vi har dessutom gått igenom hur man skriver en inledning och kommit igång med själva skrivandet.


Blåvalarna redo för start!
Här går det undan...
En flygande Blåval?
Skönt att vistas i en vacker miljö i gott sällskap.

Inspiration
Planering i form av en tankekarta.
Skrivande av en inledning.

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar