lördag 15 februari 2014

Vinterexpedition

Äntligen var det dags för årets vinterexpedition!

Blåvalarna och Delfinerna samlades vid Åkers ishall och blev uppdelade i mindre grupper. Sedan var det dags för den första uppgiften; att kryssa i stationspunkterna på kartan. Ingen lätt uppgift kunde konstateras, speciellt när det blåsiga vädret gjorde det svårt att hålla i kartorna.


Efter en kort vandring till skogen var det dags att göra sig redo. Gruppernas uppgift var att tillsammans samla in så mänga nycklar som möjligt för att sedan kunna byta ut nycklarna mot mat. En blandning av "Wildkids" och "Fångarna på fortet", sade en elev.
Nio stationer, nio utmaningar och problem som skulle lösas tillsammans med gruppen. Otroligt bra samarbets- och heartware-övningar.
Denna grupp kom på ett bra sätt att få hela gruppen över den höga "muren".
Tillsammans är allting möjligt!

Efter de nio stationerna var det dags att vandra tillbaka till ishallen för att förbereda maten ute på stormkök. Eleverna fick "köpa" mat med de nycklar som de lyckats samla under dagen. Sveriges mästarkockar var i farten. Otroligt att få se barnens glädje när de tillredde sin mat själva. Och det är inte ofta man får höra att "det var den bästa mat jag ätit" när  eleverna ätit snabbmakaroner och köttbullar...

Efter lunchen var det att knuta på skridskorna.

Efter ca 2 1/2 timmar på isen och mellis (varm korv med bröd) kände sig många trötta. Kan tänka mig att det var lätt att somna den kvällen...


Årets vinterexpedition var mycket lyckad och gav framförallt mycket åt eleverna. Det var roligt att se hur eleverna hjälptes åt och bidrog med sina färdigheter och kunskaper till de utmaningar som de mötte. Att få se barnens lycka när de lyckats med något som de inte trodde att de skulle klara av är fantastiskt!

Rosor och kärlek på Alla hjärtans dag.

Nu är det dags att få njuta av ett välförtjänt sportlov!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar