lördag 8 februari 2014

Vecka 6

Veckan börjande fantastiskt bra när det äntligen var dags för Blåvalarna att få ta med skidorna till skolan. Tyvärr har vädret ändrat drastiskt under veckan och plötsligt har snön försvunnit. Som tur var hann Blåvalarna ha några extra roliga "skidlektioner" och raster.


Under NO-lektionerna har Blåvalarna haft både teoretiska och praktiska uppgifter. Blåvalarna har bland annat fått själva vika flygplan och fundera kring varför vissa flygplan flyger bättre än andra. Sedan har man fått skriva om sina iakttagelser på datorn.


På fredagen var det igen dags för lillarådet att träffa rektor Nina. Inför rådet har Blåvalarna haft klassråd. Eleverna fick sitta i mindre grupper och diskutera vad man kunde förbättra på skolan. Sedan skrevs idéerna upp på tavlan innan alla fick rösta på två alternativ. Det var intressanta och mycket goda tankar som väcktes under dessa diskussioner. 


Det är inte många ogjorda sidor kvar i matematik-boken nu för Blåvalarna. Deciliter och liter samt kilogram har varit större teman under denna vecka. 

Nästa vecka är det dags för årets vinterexpeditioner. Man får bara hoppas på att vädret skulle vara lika vackert som i dessa halvklara konstverk som Blåvalarna jobbar med; isbjörnar på Nordpolen är temat...

Alla bloggläsare önskas trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar