lördag 8 mars 2014

Vecka 10

Då var det dags för helg igen!

Denna vecka har Blåvalarna besökt biblioteket. Först fick eleverna höra Alexandra berätta om olika sagoböcker och berättelser. En mycket bra start för vårt kommande sago-tema. Sedan var det dags att få låna böcker. Till sist hittade alla en eller några böcker som kändes "rätta" och det var dags att gå tillbaka till skolan.

Lärarna på skolan fick under denna vecka träffa Anci från Specialpedagogiska Centret i Vasa. Hon föreläste om hur viktigt det är att barnen läser varje dag och att vi vuxna finns som stöd. Uppmanar alla barn (och vuxna) att läsa dagligen!

På onsdag traskade Blåvalarna och Delfinerna till nya IP:n för att få spela tennis med Strängnäs tennisklubb. Det blev en fantastisk förmiddag i den nya fina idrottshallen. Ser fram emot att göra liknande saker oftare.

Speciallärarna Jessica och Linda S har under veckan träffat Blåvalarna för att följa med läsutvecklingen och matematikförståelsen. Det är oerhört viktigt att följa med utvecklingen så att man vid behov kan hjälpa eleverna på de områden som kan/borde utvecklas.

Sökandet efter den rätta boken.
Ibland är det svårt att välja...
Stolta elever som fick låna böcker "helt själva".
 Grått väder, men glada elever.
Koncentrerade elever som jobbar flitigt.
Se upp Björn Borg!


Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar