lördag 29 mars 2014

Vecka 13

Då var det dags att önska alla trevlig helg igen!

Blåvalarna har jobbat flitigt under veckan och bevisat att när man koncentrerar sig så får man gjort allt som man skall. Även svåra uppgifter!

Det var Blåvalarnas tur att åka till badet i måndags. En skön stund där eleverna får öva simteknik och ha roligt i bassängen. Vi kommer nu att ha en lite längre paus från badandet och fortsätter igen efter påsklovet.

Klockan och klok-uppgifter har varit i fokus under matematiklektionerna. Det är oerhört viktigt att eleverna kan  klockan nu när de närmar sig årskurs 3. Vi kommer att fortsätta nästa vecka och öva, öva och öva. Kom ihåg att även öva hemma. Kanske dags att eleverna får en egen klocka... :)

Det finns bra uppgifter på elevspel.se.  Öva här! och här!

Blåvalarna har haft som läxa att öva på några fraser i engelskan. Denna vecka har de fått ställa frågor till en kompis och sedan presentera och berätta om kompisen inför hela klassen; enbart på engelska. Här gäller det att våga använda språket och att lita på sig själv. De som har hunnit göra presentationen denna vecka har gjort det mycket bra! 

På fredagen hade hela skolan en gemensam morgonsamling om Earth Hour. Eleverna blev utmanade att ha en elfri dag inkommande måndag i klassrummen. Det ska bli spännande att se hur det går.

No-lektion
Frågesport
"Jag vet, jag vet..."
Här intervjuar man en kompis på engelska.
Do you have a brother?
På fredag fick Blåvalarna se ett mycket uppskattat uppträdande i det vackra vårvädret.

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar