fredag 8 april 2016

Vecka 14

Hej!

Idag har Blåvalarna tagit del av PAX- boksläpp. Dagen började med en träff i Biohuset i Mariefred. I Biohuset fick eleverna ha en liten tecknarskola med Pax-illustratören Henrik Jonsson. Efter tecknarskolan var det dags för en tipsrunda och när man lämnade in sin svarstalong så fick alla elever varsin goodiebag.

Några experiment har vi också hunnit med i veckan. Vi har gjort olika experiment som testar hur lufttryck fungerar. Eleverna tycker om att skriva ner sin hypotes om vad de tror kommer att hända. Lika värdefullt är det också att utföra experimenten i grupp för då kan man samtidigt lära av varandra.

På bild- lektionerna har vi arbetat med ett lite annorlunda material, nämligen foliepapper. Eleverna ska tillverka en 3D- figur med hjälp av folie. Våra foliefigurer är inspirerade av Alberto Giacometti. Det ska bli spännande resultatet!

Här tar en foliefigur form.
Första skedet på gång innan foliepappret ska formas till en figur.
Här ser man hur figuren börjar ta form. Nu är det bara att jobba med detaljerna.
Blåvalarna hälsar till alla sina bloggläsare! Roligt att ni vill följa med och se vad vi gör och lär oss i skolan. 
Experiment: Vattnet i påsen. Vad händer med vattnet i påsen om man sticker en grillpinne igenom påsen?
Experiment: Vattnet i glaset. Vad händer om man sätter en bit papper överst på glaset och svänger det upp och ner? Kan du ta bort handen och få vattnet att stanna i glaset?
Förberedelser inför experimenten! "Jag tror att..."  "Jag tror att det kommer att..." Det är väldigt intressant att höra på när eleverna resonerar om vad som ska hända strax innan de ska utföra experiment.
Här ser ni en variant på att göra ett experiment ännu mera spännande :)

Trevlig helg!
Mvh Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar