fredag 15 april 2016

Vecka 15

Hej på er!

Vilken händelserik vecka vi har bakom oss igen. Det som eleverna med stor sannolikhet kommer ihåg från denna vecka är Äggrace. Vi har talat om hållfasta konstruktioner och diskuterat hur man går till väga när man bygger hållfasta saker. Man gör en ritning, bestämmer material... Eleverna fick i uppgift att i grupper om tre bygga en hållfast konstruktion, en farkost som man hålla ett rått ägg helt då vi släpper farkosten från ca 5 meters höjd. Eleverna fick i grupp planera och skissa upp sin farkost. När planen var klar fick man köpa material till sin farkost i klassens butik. Efter att grupperna var klara med sina farkoster var det dags att se hur väl farkosten fungerade och om ägget hölls helt efter att man släppt ner det från ca 5 meters höjd. Spännande!

I matematiken har vi avrundat, räknat multiplikation med uppställning och repeterat divisionstrappan. Divisionstrappan har eleverna räknat tidigare men det verkar som om många har glömt hur man gör. Så nu ska här repeteras divisionstrappan så att metoden sitter.

Här är Blåvalarnas foliefigurer inspirerade av Alberto Giacometti.
Foliepapper är ett väldigt spännande material att jobba med. Lätt att forma och resultatet blir häftigt. Testa du också!
På engelskan har eleverna om Usa. De har även spelat ett spel som handlar om Usas delstater.
Äggrace planering på gång. Det är viktigt att alla i gruppen får komma till tals och att man lyssnar på varandras idéer.
När gruppen var överens om hur bygget skulle se ut och vilka material skulle inhandlas så kunde byggandet av farkosten börja. 
Det är inte så lätt att följa den ursprungliga planen, ibland får man vara kreativ och hitta på nya lösningar.
Tack för att du ville läsa vår blogg idag!
Hälsningar Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar