fredag 16 september 2016

Vecka 37


Hej :)

Då har ännu en vecka gått och igen är det dags för lite uppdatering till hur veckan i blåvalarna varit.

Det har varit en händelserik vecka med både skoljoggen och teater. I matematiken har vi jobbat med problemlösning och multiplikation. Vi sätter mycket tid på multiplikation eftersom jag anser att multiplikationstabellerna är en mycket viktig del i elevernas fortsatta matematik kunskaper.
I svenska har vi läst och behandlat en text som handlar om Japan och samurajer. Vi har även jobbat med skiljetecken där eleverna fått öva på att sätta ut punkt, kommatecken och frågetecken i olika meningar. I SO har eleverna jobbat med Gustav Vasa och ritat fina teckningar som beskriver Gustav Vasas äventyr i Dalarna.


På onsdagen var det dags för skoljoggen, där elever från olika skolor runt om i Sverige samlar pengar för att hjälpa till hos SOS barnbyar. I vår skola deltog elever från årskurs F-8. Eleverna skulle ta sig runt hjorthagen (3,7 km)  och man fick välja om man ville gå eller springa. Detta är ingen tävling utan enbart ett trevligt evenemang där alla elever får saft då man kommer i mål. Trots lite strul i början kom vi alla iväg och alla var nöjda och alla gjorde verkligen sitt bästa.

På fredag var det dags för pjäsen "bruset" och eleverna verkade nöjda med föreställningen.

Nu har eleverna ledigt ända till tisdag eftersom vi lärare har planeringsdag på måndag. På tisdag ses vi igen och är redo för ny vecka.

                                  

Här kör vi uppvärmning inför skoljoggen.

Där gick starten och flickorna är påväg ut på den 3,7 km långa banan.


Här har vi två fina berättelse om Gustav Vasa äventyr i Dalarna. Trevlig helg :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar