fredag 7 april 2017

Vecka 14

Nu är det bara en vecka kvar till påsklov. Vårterminen har bara rusat förbi och snart bara 8 veckor kvar att terminen. 
I matematiken har vi avslutat kapitlet med area och börjat jobba med procent och sammanställning av information i tabeller. Jag tycker att eleverna är riktigt duktiga i matematik, och det är så roligt att undervisa blåvalarna i matematik då de är så duktiga. 
I svenskan har vi de senaste veckorna fokuserat mycket på läsning. Eleverna har i uppgift hemma haft att läsa åtminstone 3 gånger i veckan och 2 av dessa 3 gånger som högläsning till någon vuxen. Vi har också jobbat en hel del med läsförståelse och även gjort kartläggning i elevernas nivåer i läsförståelse. Jag blir så glad då jag ser resultaten, att allt jobb vi satt ner gett resultat då vi jämför med resultaten från höstens kartläggning. 
Vi har även börjat på med träningen inför Stafettkarnevalen i Esbo i maj. Vi kommer nu att köra hårdträning fram till karnevalen, med 2-3 träningspass i veckan. Eleverna är verkligen motiverade för detta och vi kommer att vara redo sen när det är dags. 

Nästa vecka är det också dags för röstning av World´s children´s prize. Detta betyder att eleverna ska få rösta fram en vinnare av de tre nominerade som blir årets pristagare. Eleverna har i SO jobbat kring world´s chiffrens prize och gjort fina affischer om barnjuryn som valt ut de tre kandidaterna för World´s chiffren´s prize. 

Tack för denna vecka, nästa vecka blir spännande med både stafettkarnevalsträning, World´s children´s prize och chickenrace. 

Ha en bra helg / Mathias
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar