tisdag 23 maj 2017

Stafettkarnevalen 2017

Sommarlovet närmar sig och som tradition brukar årskurs 5 åka iväg till Finland och stafettkarnevalen. Stafettkarnevalen ordnades detta år i Esbo, eftersom Olympiastadion i Helsingfors repareras.

Vi åkte iväg på torsdag kl.17.00 från skolan med buss till Viking Line terminalen i Stockholm för att där kliva på Viking Amorella som skulle ta oss till Åbo. När vi hade klivit på båten blev det en rundvandring på båten och vi passade även på att ta några fina gruppbilder ute på däck med den fina skärgården i bakgrunden. Efter det var det samling i hytterna och eleverna började förbereda sig för att sova eftersom vi hade väldigt tidig väckning följande morgon.

06.00 ringde väckarklockan följande morgon eftersom vi skulle hinna gå och äta frukost före båten anländer till Åbo. I Åbo hade vi sedan en buss som väntade på oss och ingen mindre än legenden Ismo som chaufför.  Ismo skulle ta oss till Esbo, drygt 2 timmars resa. Bussresan gick väldigt bra och vi anlände till Esbo i god tid före tävlingarna skulle börja. När vi hade kommit fram fick äta lunch och förbereda eleverna för den långa dagen med tävlingar.  Vi skulle delta i 5x80m flickor/pojkar, 3x600m flickor och Gatustafett pojkar. På lördag skulle vi även delta i 12x80m mixed grässtafett. Alla elever gjorde sitt bästa och efter att jag tränat dem under 1 månads tid så fick alla lagen till en topp prestation just under tävlingarna när det gällde som mest. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen till semifinal men vi måste också komma ihåg att vi ställdes mot en massa elever från årskurs 6. Efter tävlingarna åkte vi till hotellet och det tog inte länge före eleverna somnade.

På lördag fick vi igen en god frukost på hotellet och sen åkte vi iväg till stadion området för att delta i de sista tävlingarna. När vi hade tävlat klart åkte vi tillbaka till Åbo och vi hade bokat bord vid Rax där man fick äta hur mycket pizza man ville, väldigt uppskattat hos eleverna. Sen åkte vi till hamnen och båten Viking Grace som skulle ta oss tillbaka hem till Sverige. Före läggdags fick eleverna gå till tax free och köpa lite godis och annat smått och gått. Nu hade vi väldigt nöjda elever och när det vaknade på söndag morgon så var vi hemma igen.

För att summera resan måste jag från min sida säga ett stort tack till alla elever och vuxna som varit med på resan. Jag är nöjd med min första stafettkarneval som lärare och jag ser väldigt mycket framemot nästa års stafettkarneval, hoppas man får åka med då också :)

Här kommer lite sammanfattningar om vad eleverna skrivit om stafettkarnevalen 2017:

vi åkte båt och sprang det var super kul. Det va kul att springa 12x80m och de va super kul att springa. (kakorna var super duper goda)


För att komma till Finland så åkte vi först buss för att komma till båten och sedan åkte vi Finlandsfärja. Där sov vi en natt och fick frukost buffet. Sen åkte vi buss till Esbo där vi skulle springa. När vi var framme åt vi och sen skulle vi springa. Först sprang flickorna i 5x80m. Det var jätte kul men jätte nervöst. Killarna sprang senare på kvällen. Sen åkte vi till hotellet och sov. På morgonen åt vi frukost buffet. Sen åkte vi till arenan där i skulle springa. När vi hade sprungit åkte vi till en resturang där vi fick ta läsk och pizza buffet. Sen åkte vi till Finlandsfärjan so vi skulle åka hem med. På Finlandsfärjan fick vi köpa godis och läsk. Då titta min hytt på hockey och Sverige vann! Dagen efter kom föräldrarna och hämtade oss.   


Först så åkte vi buss till Stockholm sedan så klev vi på båten gick en rundvandring och sedan gick vi och la oss (sova). sedan vaknade vi ca kl 06.00 och åt frukost sedan steg vi i land och åkte buss till stafettkarnevalen och åt lunch. sedan tog vi en plats och väntade på att vi skulle springa, sedan när alla hade sprungit så åkte vi till hotellet. Lärarna skulle fixa en överraskning men det funkade inte så vi åkte tillbaka till hotellet och åt lite gjorde oss i ordning och gick och la oss (sova). Sedan så vaknade vi typ kl 08.00 och åt frukost sedan så åkte vi till stafettkarnevalen igen och sen väntade vi på att vi skulle springa sedan när alla hade sprungit så åkte vi till Rax och åt middag sedan åkte vi till båten och köpte godis på taxfree affären och såg på hockey VM sverige vann och Matias blev super sur och hade lovat att för varje mål som Sverige gjorde så skulle han göra 10 armhävningar så han fick göra 40 st idag (Tisdag)  på Idrottslektionen. sedan så gick vi och la oss (sova) sedan blev vi väckta och åkte vi hem.

Det var roligt men man fick ont i benen och man blev trött och det var skojigt att springa framför så många människor.

Det började med att vi skulle samlades halv 5 och åkte ungefär 5.
Sen åkte vi ifrån skolan och började åka till båten i Stockholm,
vi väntade typ en halvtimme på båten. 
Sedan gick vi på båten och den var jätte fin, och vi gick en rundvandring med grupperna man skulle sova med. Efter rundvandringen var det läggdags så att vi skulle orka gå upp klockan 6. 
Sendan så åt vi frukost och gjorde ordning oss och allt man gör på morgonen. 
Sen så skulle vi gå av båten och vi var framme i Åbo. Sen skulle vi åka till Esbo det tog typ 2 timmar men vi stannade efter en timme ungefär.
Sen när vi var framme så började vi med att äta (det blev lasagne)
Sen var det dags att springa och jag var jätte nervös men när man hade sprungit klart så var man inte nervös för den andra man skulle springa.
Sen så var dagen över och vi skulle åka buss till hotellet, det tog 15 minuter. Sen när vi var framme så var det lite mat som vi skulle äta, så man inte gick och la sig hungrig.
Sedan nästa dag så var det dags att springa för vissa men jag skälv sprang inte, men man hejade ju på dom som skulle springa.
Sen när alla hade sprungit klart så åkte vi buss tillbaka till Åbo. 
Vi stannade också när det hade gått en timme. När vi var framme så åt vi på Rax och det var jätte god mat.
Sedan åkte vi till båten men vi väntade ungefär 20 minuter. Sen när vi hade gått på båten köpte vi godis på taxfree och kollade på hockey.
Och nästa dag så vaknade vi klockan sex och gick av båten halv 7 och sen träffade vi våra föräldrar och åkte hem. 
Det bästa med resan tyckte jag var när vi sprang 5 gånger 80 meter och när vi köpte godis på taxfree.

Vi åkte till finland med viking amorella och åkte bus till esbo från åbo där båten stannade. Sen när vi var klara med första dagen åkte vi till ett hotell som va ganska fräst och snyggt :D! När vi vaknar packar vi och åker tillbaka till stadion och springer lite mer och sen åker vi därifrån och åker till RAX som är en buffet resturang med gog mat. sen åkte vi till hamnen och åkte tillbaka till sverige med Viking GRACE!!! asgrymt. Sen va vi hemma i sverige 06:30!
Det bästa med resan var att vi fick äta massor av god mat och ha det NICE!
Det var lite svårt att springa 4x800m jag starta längst bak och skulle spring super långt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar