fredag 14 oktober 2011

Vecka 41

  

Brrr, vad det har blivit kallt på morgnarna.
Under måndagen bekantade vi oss med bokstaven som liknar O, men hade en svans. Att komma på ord som börjar med Q var svårt, men Blåvalarna kom på några engelska ord. Engelskan med Ossy har verkligen satt sina spår...
Under veckan jobbade vi en hel del med matematik också. Det är inte så lätt att göra siffror.
Det blev solsken på tisdag. Vi jobbade med bokstaven R och halvfärdiga uppgifter. Rolige råttan Rolf ropade raskt...
Under idrotten har Blåvalarna fått jobba med hinderbanor.


Här går det snabbt.


Under onsdagen förflyttade vi oss tillbaka i tiden. Några elever hade klätt sig i gammal stil och satt upp sitt hår i flätor.

Man kan vara glad även om man har gammaldagsskola:)
 Alla Blåvalar stod och väntade tills magistern kommit in i klassrummet och gett dem lov att sätta sig. När man hade fått tillstånd att svara steg man upp och stå före man svarade.
Magistern kollade ifall händerna borde tvättas och naglarna klippas...


Skönt med lite rörelse under rasterna.

Under hökens vingar kom!
Vi kunde konstatera att vi har en bra skola idag!
Under veckan har vi även bekantat oss med bokstaven S. Sovande söta Sanna saknade sällan sin sköna solstråle...
Blåvalarna har visat under veckan att de kommit igång med bokstäverna. Man kan se att läsepåsarna gör sitt. Fortsätt att kämpa på och kom ihåg att lämna in påsarna på måndagarna och ta hem dem på tisdagarna!
Denna vecka kunde Blåvalarna än en gång ha roligt med Stefan under dramalektionen. Roligt när även andra lärare anser att Blåvalarna jobbar duktigt i skolan.
Det gäller att vara uppfinningsrik...

Fredagsmorgonen var en kall upplevelse, minusgrader. Vill påminna alla föräldrar hur viktigt det är att ni ser till att barnen har varma jackor på sig när de kommer till skolan. Vi spenderar mycket tid utomhus. Mössa och vantar måste man också ha med sig!


Yes I can!
Att ha dubbelpass (två lektioner) bildkonst med Ia tycker Blåvalarna om. Det är roligt att se hur mycket de hinner producera, och vilka vackra bilder som skapat.
Under fredagen försökte vi nå vissa mål under dagen. Den ena var att vi inte skulle gunga på stolarna och den andra att vi skulle vänta på vår tur när vi ville berätta något. Och ja, Blåvalarna bevisade än en gång att om de vill så kan de. 
Precis som de lärt sig med Ossy: ”Yes I can!”
Veckan avslutade med leksakslektion. 
Trevlig helg allihopa!


                                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar