fredag 21 oktober 2011

Vecka 42

Höstlovet närmar sig med stora steg. Även denna vecka har Blåvalarna jobbat flitigt.
Under veckan bekantade vi oss med bokstäverna T, U, V och W. Blåvalarna rabblade upp ord som började med dessa bokstäver så att den stora blåvalen inte hann skriva upp alla på tavlan...
Koncentrerade Blåvalar med Ossy.

På onsdag hade rektors elevråd sitt första möte. Blåvalarna hade röstat fram sina representanter, som fick delta i mötet tillsammans med dom andra klassrepresentanterna. Kevin och Alva S framförde blåvalarnas önskemål. Bra jobbat!
Blåvalarna sköter idrotten jättebra. Alla har med sig sin gympapåse, alla kommer ihåg att duscha och ha ordning på sina egna kläder. Ulrika har varit nöjd med alla Blåvalar. Programmet har bestått av handboll, skeppsbrott och hinderbana. Och mycket skratt:)

Samling med Ulrika inför handboll.

Vi har jobbat lite med att skriva olika bokstäver och siffror. Ibland är det lite jobbigt då man måste koncentrera sig. Men det är roligt när barnen ser själva hur duktiga dom är.
Bildkonstuppgiften denna vecka var att göra en bildkonstpärm. Ia tycker att Blåvalarna är jätte duktiga och tycker om att måla. Det märkte man även när vi började pyssla med våra ”hemliga” kikare. Vi fortsätter nästa vecka med att bygga dom färdigt.
Hemliga verkstaden...


Det är viktigt att ha bra arbetsro.

Torsdagen var en spännande dag. Vi hade brandövning på morgonen. Allt gick bra. När larmet hördes ställde sig blåvalarna i ett fint led och höll varandra i handen. Vi gick till samlingsplatsen och meddelade till brandmästaren att alla kommit ut. Den stora blåvalen är glad över att allt gick så bra.

Det gick bra.


"Räddade Blåvalar".

Morgnarna har blivit kalla så alla Blåvalar måste se till att man har med sig sina mössor och vantar. Fortsättningsvis jobbar vi med att alla skall komma ihåg att hänga upp sina kläder på sina egna platser. Vi måste också komma ihåg att inte leka inne i kapprummet!


Regnskydd.

Veckan avslutades igen med leksakstimme. Det var glada Blåvalar som gick till mellis och eftis.
”The-Big-Blue-Whale” önskar er alla en trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar