fredag 28 oktober 2011

Vecka43

Sista veckan före höstlovet började bra. Blåvalarna jobbade flitigt med sina uppgifter och försökte ge bra arbetsro åt varandra. Så ska det se ut!
Morgonen inleddes med att hela skolan samlades i Tigrarnas klassrum för morgonsamling. Ossy berättade om FN-dagen. Han visade videoklipp och berättade korta berättelser. Vi kunde konstatera att vi har det otroligt bra här i Sverige när vi får gå i skolan, får mat och lär oss olika saker.


Spel 1.

Eftermiddagens lektioner ändrades när vi fick besök av några elektriker som ordnade bättre belysning till klassen.
Spel 2. 


Tisdagens idrott blev lite annorlunda på grund av att man inte fick vara inne i gymnastiksalen och dessutom var Ulrika sjuk.

Blåvalarna gick ut på en spännande promenad med Axel.

Före mellis fick vi äran att gå på teaterföreställning. Teater Sörmland gästade vår skola med en pjäs som heter ”Elvis!Elvis!”. Blåvalarna tyckte att det var en bra föreställning. Alla orkade sitta stilla och följa med berättelsen. Pjäsen handlade om en pojke som var osäker om han ville gå till skolan. Spännande!

Publiken är redo.

Under onsdagen fortsatte vi med att arbeta med bokstäver. Blåvalarna är verkligen duktiga på att hitta på ord, färglägga noggrant och att städa efter sig.

Axel hade byggt en hinderbana.


Det konstiga på onsdag var att vi hade soppa (som vi vanligen har på torsdagar). Tyvärr fick den annars så glade Blåvalsläraren höra att några av Blåvalarna glömt bort hur man beter sig i matsalen under mellis. Tre saker som man alltid skall komma ihåg i matsalen:
Ge matro.
Sitt på egen plats.
Lyssna på personalen. 
Torsdagsmorgonen var grå, men Blåvalarna var pigga på morgonen. Dagen löpte bra. Drama med Stefan, nya bokstäver, idrott med Ulrika... Dagen avslutades med vernissage. Skolans elever ställde ut sina fina konstverk. Många föräldrar kom för att se på vad barnen skapat. Det fans möjlighet att köpa kaffe/saft och bulla. En fin tillställning!

Smakprov 1.

Smakprov 2.


Smakprov 3.

Sista skoldagen före höstlovet var en speciell dag. Blåvalarna bekantade sig med alfabetets sista bokstav Ö. Nu har Blåvalarna gått igenom alla bokstäver och är redo för att börja jobba mera kring stavningen och att läsa.
Fin stämning i matsalen.

Efter Halloween-pyssel  avslutade vi skolveckan med gemensam dans med skolans alla elever. Det blev en häftig samling med utklädda skolbarn, lite spännande var det också. Danslekar, musik och skratt...Det var trötta Blåvalar som gick till mellis. Bra med lite ledighet så att alla hinner ladda sina batterier. Efter höstlovet kör vi igång med datorerna!

Alla elever samlade.

Dans...

Tidningsdans. Duktiga Blåvalar!


Till sist vill ”the Big-Blue-Whale” önska alla ett riktigt skönt höstlov!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar