fredag 13 januari 2012

Vecka 2

 Då har vi kommit igång igen! 
Ett nytt år med nya möjligheter. Blåvalarna har en bra höst bakom sig. Jag (the Big-Blue-Whale) är mycket nöjd. Visste inte att en förskoleklass kan vara så duktig. Nu skall vi fortsätta  jobba med bokstäver och läsningen. 

En fin och rak Blåvalskö. Asento!
Under den första skolveckan har Blåvalarna fått rita och berätta vad som funnits i tomtens stora säck. Alla hade varit snälla i skolan så jag visste att även tomten skulle vara snäll.
Vi har jobbat lite extra med att försöka komma igång med våra rutiner. Blåvalarna har dock visat att dom inte glömt så mycket under jullovet, vilket gjorde läraren (BBW) glad.
Ett bra exempel är idrotten. Alla hade med sig sin gy-påse med dusch- och ombyteskläder.    Det är viktigt att man hänger alla sina kläder på ett och samma ställe så blir det lättare när man skall klä på sig igen. 

Uppvärmning.

I väntan på instruktioner.

Veckan innehöll några lektioner där vi plockade fram datorerna. Då jobbade halva gruppen med olika bokstavsuppgifter på datorn och andra halvan gjorde arbetsblad. Många Blåvalar har märkt att det finns några bokstäver som är lätta och några som är svåra.

Vi brukar jobba parvis, men ibland är det bra att få pröva på att vara ensam.

Drama med Stefan var igen en succé. Blåvalarna bjöd varandra på  några goda skrattstunder. Ossy kunde konstatera att Blåvalarna inte glömt bort engelskan under jullovet. ”The Big-Blue-Whale” har också haft lite engelska med Blåvalarna. Vi har räknat och haft lite roligt med mössen som vi har i klassrummet. Imponerande att Blåvalarna plötsligt började räkna mössen på finska...
”Då var det dags för Knut
att dansa julen ut...”
Den fina julgranen plockades ner under bildkonsten med Ia och istället fick vi en vägg med  fyrverkerier. 


Mellis, en lycklig stund för hungriga Blåvalar.


Vädret har bjudit oss på intressanta januari-upplevelser. Det har varit vått och kladdigt och halt. I skrivandes stund svävar dock snöflingorna glatt ner från himlen och önskar alla en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar