fredag 20 januari 2012

Vecka 3

Vilken rolig vecka vi haft!
Det har varit lite kallare denna vecka så man har haft möjligheter att hitta på roliga saker på skolgården. Tyvärr har några Blåvalar inte haft med sig vantar alla dagar. Vi spenderar ganska mycket tid utomhus varje dag, så det är mycket viktigt att barnen har rätt klädsel.
Blåvalarna har blivit duktiga på att veta vad som skall göras när man går ut på rast. Ibland tar det lite längre, men det ät bra att man vet vad man skall göra.


Påhittiga elever.

Vilopaus.

Mumsiga morötter

Virpi vikarierade Ulrika under några dagar i idrotten. Hon är som tur bekant med Blåvalarna så det ställde inga problem. Alla hade roligt och klarade av hinderbanan galant.


Balansträning

Flygande Blåval.

Blåvalarna har jobbat en hel del med datorer under veckan. Att byta storlek på texten, färg och stil är några saker som man fått pröva på. Och fint blir det när man får skriva ut det som man skrivit. Vi fortsätter att öva på dessa saker under nästa vecka.Drama med Stefan är en lektion fylld av skratt. Att jobba med handdockor uppskattades av Blåvalarna. Det blev roliga föreställningar. Publik.

Under veckan har Blåvalarna arbetat med ”den magiska åttan” (liggande åttan). Det är en viktigt övning som tränar koordination, balans samt ögats förmåga att följa en rörelse. 
Och varför inte göra det på ett roligt sätt...

Blåvalarna har fortsatt att studera de nordiska länderna. Nu var det dags för Danmarks flagga. Färgerna var slutligen ganska lätta att komma ihåg: ”vi er røde, vi er hvide...” En av veckans höjdpunkter var att vi började med småslöjd. Blåvalarna var koncentrerade  och jobbade flitigt. Det var inte lätt att klippa och rita på tygbitarna, men Blåvalarna kämpade bra. Nästa vecka kommer vi att börja sy...
Tack alla Blåvalar för en bra vecka!

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar