fredag 27 januari 2012

Vecka 4

ÄNTLIGEN har vi fått SNÖ!!!
Blåvalarna har haft massor att göra under rasterna. Tänk att lite snö kan göra så mycket:)


Blåvalarna hittar på många olika, roliga, saker tillsammans med Ossy. Under veckan har Ossy haft med sig sin "djurpåse". En elev åt gången har plocka fram ett djur och försökt komma på vad den heter på engelska. Sedan har Blåvalarna övat på att säga var djuret är; under the table, on the table, behind Ossy...
Duktiga Blåvalar!


It is a horse...

Where is the sheep?


Ibland kan det kännas tungt tungt att sitta och koncentrera sig. Under bildkonstlektionerna behövs det koncentration och skapande glädje samtidigt. Det är härligt att se hur bra Blåvalarna klarar av det när dom väl kommit igång. The Big-Blue-Whale menade inte tro sina ögon när han såg dessa "pastagubbar", som Blåvalarna jobbat med under bk-lektionerna.

Stämningen i klassrummet har blivit bättre och bättre (även om den varit bra hela tiden). Blåvalarna vet att man måste ge arbetsro och hur viktigt det är att vänta på sin tur. Under veckan har Blåvalarna jobbat med addition och med att känna igen siffror. 
För att en Blåval skall orka behövs mat och motion. Idrotten har en stor betydelse för motoriken och hälsan. Ulrika är nöjd med Blåvalarnas insatt denna vecka.
Blåvalarna fick ha drama i fyrornas klassrum. Det blev många fina skådespel med handdockorna.


Nöjd publik.


Blåvalarna har under veckan jobbat en hel del med datorerna. Skrivprogrammet pages börjar vara vardagsmat för eleverna. Det har blivit allt lättare att komma igång med skrivandet, att byta stil, byta färg och storlek. När man skrivit en berättelse är det viktigt att skriva ut texten och att få rita en bild till berättelsen.


Arbete i klassrummet.

Arbete i korridoren.
Blåvalarna har haft läxor under veckan: att komma ihåg de fyra årstiderna och att kolla upp i vilken månad man har födelsedag. Årstiderna och månaderna är något som vi jobbar med även under nästa vecka.

Det har varit en händelserik vecka. Tack!
 Alla önskas nu en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar