fredag 10 februari 2012

Vecka 6

Måndagen började med härligt vinterväder!
Många Blåvalar hade skidor med sig och alla hade roligt. Den kalla vinden störde inte lekande.
Se upp i backen!

Under engelskan med Ossy fick Blåvalarna höra en berättelse om fiskar, spännande. Det var roligt att följa med hur duktigt nästan alla Blåvalar orkade lyssna. Att ge andra arbetsro är dock något som Blåvalarna får fortsätta att jobba med.
Nu när vi har en keybord att spela på så blir det roligare att sjunga. Blåvalarna har fått fundera och träna på månaderna och veckodagarna så det passade bra att sjunga månadssången. Blåvalarna prövade även att sjunga ”Imse vimse spindel” på andra spännande språk...

Tisdagens morgonlektion kändes kort när alla väntade på att få åka iväg till Gripsnäs. Friluftdagen bjöd på glada miner, goda matsäckar och nöjda Blåvalar. Få klagomål hördes även om Blåvalarna tog hand om sin egen utrustning. Att bära skidor eller skridskor är inte alltid lätt. Men känslan när man inser att man klarar av svåra och tunga uppgifter...


Duktiga Blåvalar som bär alla sina saker

Fikapaus.Efter flera timmar utomhus känner sig Blåvalarna trötta. Det är bra att avrunda skoldagen med lite halvfärdiga uppgifter. Det är många Blåvalar som gillar att ta fram papper och penna direkt när det finns tid.

Blåvalarna fick under onsdagen och torsdagen jobba med sina ”böcker”. Datorerna var i flitig användning. Det har blivit allt lättare att hitta de rätta bokstäverna. Roligt att se glädjen när bokstäverna plötsligt bildar ord...
Ulrika var sjuk under onsdagen så Axel tog hand om Blåvalarnas idrott. Att åka skidor på apotekarängen var för många en rolig upplevelse. Det var nog många Blåvalar som blev trötta efter idrotten. Det blev en liten vilostund med Pippi före engelskan. 

Pippi-time.


Blåvalarna vill varje morgon veta vad det står på schemat. Ibland följs schemat till punkt och prick, ibland blir det ändringar. Under torsdagens datalektion fortsatte Blåvalarna att skriva på sina böcker.  Stefan var sjuk så det blev drama med Virpi i stället. Fingerdock-pjäserna fick alla att skratt än en gång.

Idrotten bestod av OL. Ida och Ulrika har under de senaste veckorna berättat om orientering varje torsdag. 

Skoldagen avslutades med pyssel. Blåvalarna jobbade med sina apor. Nu finns det 18 apor i Blåvalsklassen ( några apor har ännu inte klättrat upp i ”trädet”.

Kiitos Viktor, Walter ja Winston, hyvä idea! 


Och då kom fredagen. Vet inte om Blåvalarna tänkte på något annat kvällens disco. Dock fanns det en hel del att göra före kvällen. Blåvalarna jobbade flitigt med halvfärdiga papper, hade bildkonst med Ia, engelska med Ossy och lite lek under sista lektionen. 

Under veckan har alla Blåvalar fått en "alfabetslapp" som sitter fast i borden. Vi jobbar en hel del med bokstäver och alfabetet. En elevkommentar: "Vad bra, nu kan jag se hur bokstaven såg ut".

Både stora och små bokstäver.

Föräldramötet på måndagen var enligt ”The Big-Blue-Whale”  ett lyckat möte. Jag tackar alla som deltog. Alltid trevligt att träffas och fundera tillsammans. Hoppas Ni fick lite mer information om vad som händer och sker. Tveka inte att fråga ifall Ni funderar över något!


Till sist önska alla läsare en trevlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar