lördag 5 maj 2012

Vecka 18


”Vintern rasat ut bland våra fjällar,
drivans blommor smälta ned och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här i purpurvågor,
guldbelagda, azurskiftande
ligga ängarne i dagens lågor,
och i lunden dansa källorne.”
(Herman Sätherberg)

Vi har en speciell vecka bakom oss. Måndagen började med en gemensam morgonsamling i Tigrarnas klassrum. ”The Big-Blue-Whale” berättade om Valborg och första maj. 
Eleverna fick njuta av det vackra vårvädret och fortsätta jobba med halvfärdiga uppgifter.
”The Big-Blue-Whale” besökte två skolor i Finland i slutet av förra veckan tillsammans med några andra kolleger. Det var en mycket lärorik resa. Alla hade med sig massor av tips och idéer tillbaka till vår skola. Det var speciellt intressant hur man jobbade med ”att skriva sig till läsning” i dessa två skolor och hur man tagit med Ipaden i undervisningen.
Blåvalarna hade under slutet av förra veckan haft Virpi som vikarie. Alla hade jobbat duktigt och visat hur duktiga de blivit under detta skolår. 
Skolan var stängd under första maj (tisdag) så det kändes konstigt att ha en till ”måndag” på onsdag. Både barnen och lärarna hade svårt att komma ihåg att det var onsdag och att man skulle följa onsdagen schema. 
Blåvalarna har under de senaste veckorna insett att dagarna går snabbt när man har roligt. Det känns bra för ”Big-Blue-Whale” att se att barnen kommit så bra in i ”skolrytmen”. Vi kan jobba med olika saker under lektionerna och få mycket gjort och samtidigt ha tid att skratta. Speciellt under matematik-lektionerna märker man hur fort alla gått framåt.
Blåvalarna har fortsatt att jobba med temat rymden. Alla har ritat egna fantasiplaneter och egna rymdvarelser samt namngett dem. Bra att låta fantasin flöda. nästa vecka blir det kanske någon berättelse kring dessa planeter...Onsdagens hinderbana.Här är några exempel på fantasiplaneter och rymdvarelser. Att komma ihåg att skriva vilken vecka man producerat arbeten var något som BBW hade med sig från skolbesöken.


Det har blivit många roliga utomhuslekar under veckan...
Blåvalarna har fortsatt att jobba med olika saker på olika stationer.

Fiskens skugga...


Alla Blåvalar fick skriva en siffra på tavlan.


Till sist önskas alla bloggläsare en trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar