fredag 11 maj 2012

Vecka 19

Tiden går fort när man har roligt!

Det märks att Blåvalarna mognat under årets gång och att sommaren snart är här.
Under veckan har Jenny (specialläraren) besökt klassen och gjort några uppgifter tillsammans med Blåvalarna. Först byggde eleverna små ”kojor” så att man inte såg vad andra gjorde. Att koncentrera sig på sitt eget arbete är något som Blåvalarna kommer att träna ännu mer i fortsättningen.

"Kojor"

Det har blivit idrott både inomhus och utomhus. Orientering och löpning utomhus och olika stationer inomhus.  Några Blåvalar får fortsätta att försöka duscha och klä på sig snabbare, samt att lyssna på Ulrikas instruktioner.

Dags för lite orientering.

Samling, snart börjar vi.

Blåvalarna har fått skriva tillsammans med sin ”skrivkompis” en berättelse om rymdvarelser. Fina bilder och texter blev det!

Bokstäver blir till ord...

En fin teckning till texten.

En av veckans höjdpunkter var Blåvalarnas egen sång som handlade om arbetsro. Sången kommer att komma upp här på bloggen, men tyvärr blir det först i början av nästa vecka. Strul med tekniken...
Då kommer Ni även att få veta mer hur det gick till.
Vädret har varit varierande. Det har varit både varmt och kallt. Viktigt att ha med sig rätt klädsel. ”The Big-Blue-Whale” försöker att påminna eleverna att alltid kolla ut genom fönstret och fundera hur man borde klä sig. Gör detta gärna hemma så har barnen lätt att lära sig. När det regnar eller är regnigt är det regnjacka och galonisar som gäller, om det är kallt på morgonen är det viktigt att ha em jacka på sig osv. Blåvalarna är mycket utomhus så rätt klädsel är viktigt!
"Cirkus"

Blåvalar redo att gå in.

Några Blåvalar har gjort egna hattar. Hatt 1

Hatt 2

Hatt 3

Pyssel


Alla rätt, bra jobbat!

Läsestund.

Tillsammans, du och jag...

Drama med Stefan.

Fredagens bildkonst hölls av Emma. Bilder av de vackra arbeten kommer i nästa veckas blogg. Blåvalarna hade två extra lärare från årskurs 3 med sig under dagen. Blivande lärare, vem vet...
”The Big-Blue-Whale” vill önska sin mamma och farmor (samt svärmor) glad morsdag nu inkommande söndag! (Man firar nämligen morsdag detta år 13.5 i Finland). Hoppas Ni får en skön dag!

Till sist önskas alla bloggläsare en trevlig och skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar