fredag 18 oktober 2013

Vecka 42

Då har vi en hel skolvecka bakom oss igen!

Blåvalarna har kommit lång med sitt skrivprojekt. Det är härligt att se skrivglädjen som alla har. Några elever har börjat språkgranska sin berättelse. Att ha en cheklista att gå igenom har underlättat arbetet. Under nästa vecka skall vi försöka att avsluta berättelserna så att de får"jäsa" under höstlovet.


Nu har Blåvalarna kommit igång med skrivstil; bunden handskrift. Koncentrationen är på topp och resultatet blir bra. Vi har kommit fram till att det är viktigt att ha små pauser med "fingergymnastik" då och då. Då orkar man skriva en stund till igen.


Under denna vecka har Blåvalarna fortsatt att jobba med temat "my family". Vi har jobbat med engelskaboken och med muntliga övningar. t.ex. 
- Hello. Have you got a brother?
- Hello. Yes I have./ No I have not.


Blåvalarna har under hösten jobbat med temat trafik en hel del så det passade bra att delta i Trafik kalenderns tävling. Man skulle rita och skriva om en situation i trafiken som känns obehaglig. Vi hade mycket intressanta diskussioner i klassen och sände iväg fina teckningar till tävlingen. Nu är det bara att se hur det går i tävlingen denna gång :)
På fredagen hade Blåvalarna sin första diktamen, något som vi kommer att fortsätta med under de kommande veckorna. Veckans ord (tio stycken) kändes lätta för all de som förberett sig väl.
Under veckan har Blåvalarna också jobbat flitigt med den gamla matte-boken som nu börjar vara klar. Nästa vecka är det dags att börja med en ny bok!Det kan kännas lite tjatigt med påminnelse om "kläder enligt väder" hela tiden, men det är dock fortfarande många elever som inte har rätt klädsel när de kommer till skolan. Idag hade vi första snön liggandes på skolgården och en kall vind som gjorde att den nollgradiga luften kändes ännu kallare. Då måste man ha med sig mössa, vantar, överdrag och en varm jacka. Vi spenderar mycket tid utomhus under skoldagen. Fundera gärna hemma tillsammans med barnen!Alla bloggläsare önskas en skön helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar