fredag 25 oktober 2013

Vecka 43

Då var det dags för höstlov!

Det har varit en fartfylld vecka. På måndagen var det dags att ta taxin till badet. Som tur var behövde inte Blåvalarna sitta länge i bilkö som ställt till problem mellan Mariefred och Läggesta under veckan. Konstaterar än en gång att Blåvalarna trivs som fiskar i vattnet...

Under veckan har Blåvalarna jobbat en hel del med halvfärdiga arbeten. Det var viktigt att bli klara med serierna inför torsdagens vernissage och äntligen är den gamla matematik-boken klar och alla uppgifter rättade.

Det var även dags att börja jobba med den nya matematik-boken. Det var ivriga Blåvalar som glatt tog emot boken som är fylld av nya utmaningar.

Blåvalarna har haft en möjlighet att jobba med olika saker under lektionerna. När man t.ex. blivit klar med veckans ord har man kunnat välja mellan olika saker. Valmöjligheter har varit olika beroende på hur långt vi kommit med veckans uppgifter (t.ex. läsning, skrivprojekt, elevspel, ung och fakta...)
"Läs-mys"
FN-dagen firades med en gemensam morgonsamling på torsdag. Staffan höll i trådarna och beskrev FN:s uppgift. Vi fick även ta del av vacker körsång.


Kören bjöd på vacker sång.

Under No- lektionerna har Blåvalarna jobbat flitigt med ett grupparbete med temat fåglar. Några grupper börjar vara klara och efter höstlovet är det dags att presentera arbeten för varandra.Torsdagen var en extra spännande dag. Förutom vernissagen hade en fånge rymt från sin permission i centrala Mariefred. Ni kan tänka er hur spännande det var att se polishelikoptern sväva ovanför skolan och Hjorthagen. 
    
Vill påminna alla som inte sett de fina arbeten som eleverna gjort och som är upphänga i skolan att ta ett extra varv i korridorerna innan man går hem.

                                       


 En annan sak som varit speciellt under de senaste veckorna är att elever fått en möjlighet att uppträda för klassen. Ibland har vi fått se sketcher eller sånger, ibland lyssna på pianostycken av olika slag. Publiken har njutit av dessa stunder, samtidigt som elever fått en möjlighet att öva på att uppträda för  publik. Någonting vi kommer att fortsätta med.


 Blivande maestro?
Nu ska jag spela en vacker låt...

Alla bloggläsare önskas en trevlig helg! Ha ett skönt höstlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar