lördag 9 november 2013

Vecka 45

Efter ett skönt höstlov var Blåvalarna redo att fortsätta med nya utmaningar!

Det var återigen Blåvalarnas tur att få åka till badet. Alltid lika glada elever som plaskar och följer noggrant på simlärarens instruktioner. Det gläder mig att alla elever alltid har med sig rätt utrustning.

Under veckan har Blåvalarna fortsatt med skrivprojektet. Vi har kommit långt med projektet och några Blåvalar har jobbat med layouten och skrivit ut sina texter. Vi kommer att jobba med skrivprojektet ännu under några veckors tid, det blir långa och intressanta berättelser.

Efter en längre ledighet är det viktigt att komma tillbaka in i rutinerna och orka koncentrera sig på det som man håller på med. Blåvalarna har under denna vecka fått möblera om i klassrummet, bra med  variation. 

Vi avslutade arbetsveckan med en lektion som kallades "fruktsallad". Då kunde eleverna välja fritt mellan olika arbetsuppgifter, som t.ex. läsa, skriva på dator, jobba med matematikuppgifter, jobba med uppgifter i svenska, rita, pyssla etc.
Härligt att se hur bra arbetsro det var i klassrummet även om man höll på med olika uppgifter. En bra avslutning på skolveckan!


Här berättar herr A. om sitt höstlov och visar spännande bilder för en intresserad publik. 
Viktigt att koncentrera sig när man räknar i ma-boken.
Nu har vi möblerat om!
Fina siffror!
Veckans sista lektion kallades för "fruktsallad".


Alla bloggläsare önskas en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar