lördag 30 november 2013

Vecka 48

På söndag är det första advent!

Det är några saker jag vill skriva om nu efter att vi har  haft IUP-samtal med samtliga i klassen. En sak som jag tycker är viktigt att lyfta fram är att utvecklingen varit bra hos alla elever. Man kan se att envetet arbete ger resultat. Lästräningen (som är oerhört viktig) både i skolan och hemma påverkar även elevernas rättstavning och förmåga att utforma texter. 

Det som gläder mig stort är att samtliga elever har fyllt i att de trivs bra på skolan. Det är en förutsättning för att lärandet skall lyckas och att vi samtidigt har roligt. Detta ska vi fortsätta med!

Under veckan har Blåvalarna haft sin första "riktiga" diktamen med meningar. I början av nästa vecka kommer eleverna att få ta hem sina diktamenshäften och visa dem för sina föräldrar. 

På fredag morgon var det dags för skolans fackeltåg till kyrkan. Efter en stämningsfull adventssamling med fina uppträdanden av eleverna bjöds eleverna på varm saft och pepparkaka på skolgården. Det börjar kännas som julen närman sig, även om snön lyser med sin frånvaro.

Röris inne i klassrummet.
Spännande No-lektioner.
Vilostund, materialet:tyg.
 Grupparbete: världsdelar."Kompiskören" och "Glada gänget" sjunger.
Glögg och pepparkakor, mums.
Fredagsdans

Alla bloggläsare önskas trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar